Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 13 Mayıs 2016 - 17:43 Yorum: 0

’Engel’ Tanımayan Gençler, Askerlik Yemini Etti

Engelliler Haftasında, 150 engelli genç, Hasdal Askeri Kışlasında bir gün askerlik yaparak vatan borcunu ödedi.

’Engel’ Tanımayan Gençler, Askerlik Yemini Etti

Engelliler Haftasında, 150 engelli genç, Hasdal Askeri Kışlasında bir gün askerlik yaparak vatan borcunu ödedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Eyüp Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen programda vatani görevlerini yapmak isteyen engelli gençlerin hayali gerçek oldu. Sabah saatlerinde Eyüp Sultan Camisi meydanında düzenlenen törenle kına yakılan gençler, daha sonra sembolik olarak askerlik yapacakları Hasdal Askeri Kışlasına giderek teslim oldu. Kışla içerisinde askerlik yapan gençlerin refakat ettiği engelliler, heyecanlarını gizleyemedi. Komutan aracılığıyla üniformalarını giyen engelliler, badileriyle birlikte askeri yemekhanede yemek yedi. Temsili yemin töreni öncesinde engelli askerler, komutanlarından uygun adım yürüme, selam verme gibi eğitimler aldı.

VATANİ GÖREVİNİ TAMAMLAYAN ENGELLİLER TEZKERE ALDI

Temsili olarak askerlik görevlerini Hasdal Askeri Kışlasında yapan engelli gençler, usta askerlerle birlikte yemin törenine uygun adım yürüyerek geldi. Yemin töreni alanında bulunan tribünde oturan engelli aileleri ise duygularını gizleyemedi. Zaman zaman duygu dolu anların yaşandığı temsili yemin töreni yürüme engelli Barış Pekdemir'in yaş kütüğüne plaket çakmasıyla başladı. Türk bayrakları ve silahların bulunduğu masaya ellerini koyan engelli gençler, vatan için canlarını seve seve vereceklerine dair yemin etti. Yemin töreni sonrasında vatani görevlerini başarıyla tamamlayan engelli askerlere tezkere verildi. Askeri tören takımının Alay Sancağını almasıyla başlayan tören yürüyüşüne katılan engelli askerler, yaptıkları yürüyüşle ailelerine çakı gibi bir asker olduklarını gösterdi.

ENGELLİ AİLELERİNİN GURUR GÜNÜ

Hayalleri gerçek olduğu için mutlu olan engelli gençlerin yanı sıra aileleri de onlarla birlikte mutluluğu paylaştı. Çocuklarının bedensel ve zihinsel engeli yüzünden askerlik yapamamasından dolayı üzüntü duyan aileler, çocuklarını askeri üniformanın içinde görünce duygularını gizleyemedi. Duygu dolu anların yaşandığı temsili yemin töreninde, engelli aileleri bol bol çocuklarının fotoğrafını çekti.

Yapılan röportajda zihinsel engelli kardeşinin hayalini gerçekleştirdiklerini söyleyen Ünal Akkoyun, "Böyle birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu günlerde, bir günlükte olsa engelliler için askeri tören düzenlemek beni çok duygulandırdı. Buraya katılan bütün engeller akşama kadar eğlendi. Gençlerimiz burada yemin etti. Allah devletimizden razı olsun" dedi.

Ağabeyinin yanında askeriye birliğe katılan zihinsel engelli Uğur Akkoyun da, "Çok mutlu oldum. Ben de asker oldum. Tezkeremi aldım" diye konuştu. Konuşma sırasında duygulanan Asiye İşsever ise, "Duygularımı anlatamam, bu programı yapandan Allah razı olsun. Benim yavrum çok istiyordu bizim için ne mutlu teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber