Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 15 Mayıs 2016 - 14:28 Yorum: 0

Engeliler Haftası Nedeniyle Konferans Verildi

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) Engellilerin Yaşamı ve Beklentileri isimli...

Engeliler Haftası Nedeniyle Konferans Verildi

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) Engellilerin Yaşamı ve Beklentileri isimli bir konferans düzenlendi.

Konferansa üniversite öğrencileri ve personeli ile Şanlıurfa'daki çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışan engelliler katıldı. Konferansı okulun öğrencisi olan ve aynı zamanda "Engelsiz Köşe" kitabının yazarı olan Veysi Fırat sundu.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Necmettin Elmastaş, "Kültürel yapımız, dini değerlerimiz ve insan olarak vicdanlarımız engelli insanlarımız için gerekli hassasiyetin gösterilmesini gerektirmektedir. Her birimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmamalıyız. Empati kurarak engelli insanlarımızın dertlerini kendi derdimiz olarak görmemiz insanlığımızın gereğidir" dedi.

Türkiye'de yüksek oranda, yaklaşık yüzde 12 engelli nüfus olduğunu, engelli insanlarımızın ciddi sorunları olduğunu belirten Elmastaş, bu sorunlarının giderilmesinde tek başına yasal düzenlemelerin yetmediğini, tüm yaşam alanlarının dezavantajlı olan engellilere göre dizayn edilmesi halinde bu sorunların giderilebileceğine dikkat çekti.

Konferansını sunan "Engelsiz Köşe "yazarı ve Harran Üniversitesi öğrencisi Veysi Fırat ise konuşmasında, kurumların ve bireylerin kentlerin ve kurumların altyapısını kurarken pek adil davranmadıklarına belirtti. Başta Şanlıurfa olmak üzere kentlerde yerel yönetimlere ciddi radikal görevler düştüğüne dikkat çeken Fırat, "Öğrencisi olduğum Şanlıurfa Sosyal Bilimler MYO, öğrenci olarak kayıt yaptığım günden bu güne, geçen bir yılda engelli öğrencilerle ilgili engellerin ortadan kaldırılması konusunda yaptığı çalışmalarda duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Engeliler Haftası Nedeniyle Konferans Verildi

Engeliler Haftası Nedeniyle Konferans Verildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber