Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mayıs 2016 - 19:18 Yorum: 0

Engellerini Aştı, Bartın Üniversitesi’nde Anlattı

Bartın Üniversitesi'nde "Engelliler Haftası" nedeniyle gerçekleştirilen konferansta konuşan Serepral Palsi tanılı Ekin Karahan, hayatı sevince aşılamayacak...

Engellerini Aştı, Bartın Üniversitesi’nde Anlattı

Bartın Üniversitesi'nde "Engelliler Haftası" nedeniyle gerçekleştirilen konferansta konuşan Serepral Palsi tanılı Ekin Karahan, hayatı sevince aşılamayacak engel olmadığını söyledi.

Bartın Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından "Engelden Başarıya Yaşam Öyküsü" konulu bir konferans gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Serepral Palsili tanılı Ekin Karahan, hayatından ve yaşadığı zorlukları nasıl aştığından bahsetti. Karahan, "Amerika Birleşik Devletleri'nde burslu olarak okudum. Rusça ve İngilizce öğrendim ve 17 ülkeyi gezdim. Eve kapanmak yerine bunu yapmak beni hayata bağladı. Bu noktada ailem başta olmak üzere etrafımdaki insanların desteği hep üzerimde oldu. ben hayatı sevince aşılamayacak engelin olmayacağını biliyorum." şeklinde konuştu.

"HERKES EL ELE VEREREK ENGELLER AŞILMALI"

Engeli Öğrenci Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sinem Tarhan ise engellilerin hayatını kolaylaştırmak için herkesin el ele vermesi gerektiğini belirterek "Engelliler haftasıyla ilgili yaptığımız etkinliklerle bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bartın Üniversitesi Engelliler Birimi olarak başta öğrencilerimiz olmak üzere, kamuoyunda engelsiz bir yaşam bilinci oluşturma noktasında girişimlerde bulunuyoruz. Seminerler, sanat, eğitim, spor kısaca olabilecek her branşta engellilerin de yer alabileceğini gösteriyoruz. Engellilerin evlerine kapanan değil hayata tutunan bireyler olmasını ve toplumda kabul gören bir bilinç oluşturması çok önemli." dedi.

"ENGELLİLERE DESTEK OLMALIYIZ"

Serebral Palsili Çocuklar Derneği'nden (SERÇEV) Sosyal Hizmet Uzmanı Nevin Özkan ise dernek olarak yaptıkları çalışmalarından bahsederek, "Engellilerin hayata uyumu için herkesin bilinçli davranması gerekiyor. Biz engellilere her alanda destek olmak zorundayız. Bu noktada SERÇEV çok önemli bir misyon üstlenerek, Türkiye'nin dört bir yanındaki Serepral Palsili çocuklara ulaşıyor." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından engelli öğrencilerinde yer aldığı müzik grubu bir dinletisi ve engelli öğrenciler tarafından yapılan resimlerin sergilenmesiyle son buldu. Etkinlikte Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan engelli öğrencilerle sohbet ederek, fotoğraf çektirdi. Engelliler haftası etkinlikleri kapsamında ayrıca, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından gerçekleştirilen goalball turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Engellerini Aştı, Bartın Üniversitesi’nde Anlattı

Engellerini Aştı, Bartın Üniversitesi’nde Anlattı

Engellerini Aştı, Bartın Üniversitesi’nde Anlattı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber