Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 20 Aralık 2014 - 11:58 Yorum: 0

Engellerini notalarla aşıyorlar

Ardahan'da kurulan müzik atölyesinde, zihinsel ve bedensel engelliler çeşitli müzik aletlerini çalmayı öğreniyor

Engellerini notalarla aşıyorlar

ARDAHAN (AA) - Ardahan Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kurulan müzik atölyesinde, zihinsel ve bedensel engelliler melodika, def, ağaç bango, dijital davul gibi müzik aletlerini çalarak engellerini aşıyor.

Ardahan Tanıtma ve Güzelleştirme Derneği'nin hazırladığı proje kapsamında kurulan atölyede, haftanın bir günü engellilere müzik öğretmeni eşliğinde ders veriliyor.

Merkezde kalan 30 engelli, melodika, def, ağaç bango, dijital davul, djembe, darbuka, makaras, piyano, yağmur çubuğu, yumurta shaker ve üçgen zilden oluşan müzik aletleriyle "ritim" tutturmak için çabalıyor.

Dernek başkanı Burak Taştan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin İçişleri Bakanlığı katkılarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Taştan, "Bugün çok mutlu ve sevinçliyim. Gerçekleştirdiğimiz bu projeyle engelli kardeşlerimizi sevindirmeyi başardık. Onların müzik söylemesine, müzik dinletmelerine, müzik aletlerini çalmayı öğrenmelerine sebep olduk. İşin manevi boyutu bu olsa gerek. Çok mutluyum, çünkü amacımıza fazlasıyla ulaştık" dedi.

Merkezin müdürü Hanım Helen Değer ise ilk kez müzik atölyesine kavuştuklarını ve bu nedenle mutlu olduklarını ifade ederek, "Artık haftanın bir günü engellilere müzik dersi vermeye başladık. Bu arkadaşlarımız belki ileride müzik ziyafeti sunabileceklerdir. Projeye katkı sunan herkese bu engelli kardeşlerimiz adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber