Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 18 Şubat 2018 - 11:03 Yorum: 0

Engelli Ahmet’in hayali "uzlaşma" ile gerçekleşti

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "hakaret" suçundan yürütülen soruşturmada, şikayetçi ile şüpheli, uzlaştırmacı aracılığıyla anlaşma...

Engelli Ahmet’in hayali 'uzlaşma' ile gerçekleşti

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "hakaret" suçundan yürütülen soruşturmada, şikayetçi ile şüpheli, uzlaştırmacı aracılığıyla anlaşma yoluna giderek uzlaştı. Uzlaşma sonucu, müştekinin talebi üzerine şüphelinin yaptığı bağışla, doğuştan yürüme engelli olan 9 yaşındaki Ahmet Eren Kutlu'ya hayalindeki akülü tekerlekli sandalye alındı. Sevinci gözlerinden okunan engelli Ahmet Eren, "Artık ben de ekmek almaya gidebileceğim" dedi.

Adana'da yaşayan H.T. adlı kadın, kendisine Facebook'tan hakaret içerikli mesaj gönderen şüpheli H.C.K.'den şikayetçi oldu. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, "hakaret" suçunun uzlaşma kapsamında olması nedeniyle dosya, Uzlaştırma Bürosu tarafından uzlaştırmacı olan Yazı İşleri Müdürü Mehmet Bozkurt'a verildi.

Uzlaştırmacı Bozkurt'un görüştüğü müşteki H.T., şüphelinin kendisinden özür dilemesi, okullara spor malzemesi alınması, Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi'ne de çeşitli yardımlar yapılması karşılığında uzlaşacağını söyledi. Şüpheli H.C.K. de yargılanmak yerine müştekinin taleplerine olumlu yaklaşıp uzlaşmayı kabul etti.

Ahmet'e akülü sandalye sürprizi

Bunun üzerine, müştekiden özür dileyen H.C.K., çeşitli okullara 2 bin 500 değerinde spor malzemesi, Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi'ne de bir projeksiyon cihazı aldı. Ayrıca dernek aracılığıyla Bahçelievler İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören doğuştan engelli 9 yaşındaki Ahmet Eren Kutlu için 3 bin 100 lira değerinde akülü tekerlekli sandalye alındı. Ailesinin maddi durumu olmadığı için bebek arabasına yapılan aparat sayesinde okula gidip gelebilen, başkasının yardımı olmadan dışarı çıkamayan Ahmet Eren Kutlu'ya, dernek yöneticileri, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu Müdürü Ersin Atan, Uzlaştırmacı Mehmet Bozkurt okuduğu okulda sürpriz yaptı.

"Artık bakkala kendim gidebileceğim"

Uzlaştırma sonucu alınan akülü tekerlekli sandalye, okul yönetimi ve ailesinin eşliğinde hayalini kuran Ahmet Eren'e teslim edildi. Akülü bir araca kavuştuğu için sevinen ve mutluluğu gözlerinden okunan Ahmet Eren, "Bana hayatımın en güzel sürprizi yapıldı. Buna vesile olan, hayalimi gerçekleştiren herkese çok teşekkür ediyorum. Artık ben de kendi başıma bakkala ekmek almaya gidebileceğim. Bu benim için önemli" diye konuştu.

"Onarıcı adalete çok güzel bir örnek"

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, ceza adalet sistemini cezalandırıcı bir süreçten işbirliğine dayalı bir sürece dönüştürmeyi amaçlayan ve fail ile mağdur arasındaki anlaşmazlıkların tarafsız uzlaştırmacı marifetiyle çözümünü sağlayan uzlaştırma müessesesini Adana'da yaygınlaştırmak için çalıştıklarını söyledi.

Uzlaştırma sonucu mağdurun zararlarının karşılandığını, suç faillerinin de topluma kazandırıldığını kaydeden Yeldan, "Adana bu konuda güzel örnekler veriyor. İnsanları barıştırmak, toplumda bir uzlaşı ve barış sağlamak en önemli önceliğimiz. Bu uzlaşma sayesinde hayaline kavuşan Ahmet Eren'in yüzündeki sevinç, toplumsal barışa hizmet eden ve onarıcı adalet kurumu olan uzlaştırmanın önemini bir kez daha gösterdi" diye konuştu.

Engelli Ahmet’in hayali "uzlaşma" ile gerçekleşti

Engelli Ahmet’in hayali "uzlaşma" ile gerçekleşti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber