Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Ekim 2016 - 12:33 Yorum: 0

Engelli aşçılar dev kazanda yemek yaptı

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerleri, Dünya Gıda Günü kapsamında, bir yemek fabrikasını ziyaret etti.

Engelli aşçılar dev kazanda yemek yaptı

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerleri, Dünya Gıda Günü kapsamında, bir yemek fabrikasını ziyaret etti. Burada usta aşçılarla sohbet eden engelli kursiyerler, leziz yemek yapmanın sırlarını aldı.

Bağcılar Engelliler Sarayı Aşçılık Kursu öğrencileri, 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde 14 bin kişiye yemek hizmeti veren yemek fabrikasını ziyaret etti. Kursiyerler, dev kazanlarda nasıl yemek yapıldığını gördüler, et, kuru gıda saklama bölümünü gezdiler. Şef Mustafa Kuri, kursiyerlere leziz yemek yapmanın sırlarını anlattı.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından her yıl düzenlenen 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde, Bağcılar Belediyesi tarafından farklı bir etkinlik düzenlendi. Engelliler Sarayı'nın aşçılık bölümünde kurs gören 18 kursiyeri, her gün 14 bin kişi için yemek pişirilen ve 200 personelin çalıştığı dev yemek fabrikasını ziyaret etti. Burada Şef Mustafa Kuri, kursiyerlere eşlik ederek hizmet bölümlerini tanıttı.

Kuri'den leziz yemek yapmanın sırrını öğrendiler

Sırasıyla üretim alanı ile et, kuru gıda saklama bölümlerini gezen öğrencilere, Kuri tarafından bilgi verildi. Engelli kursiyerler daha sonra mutfak bölümüne geçti. Burada üzerlerine aşçı önlüğü giyinen kursiyerler Kuri'den leziz yemek yapmanın sırlarını öğrendiler. Daha sonra kazanların başına geçen kursiyerler, makarna, çorba, patlıcan yemeği yaptılar. Kuri, engelli kursiyerlerin yeteneklerine hayran kaldığını belirterek, "Nasıl güzel yemek yapılacağını iyi öğrenmişler. Ben de küçük sırlar verdim. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi. Kursiyerler kendi yaptıkları yemeklerden tattılar. Kuri eşliğinde sebze hali de gezildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber