Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 15:03 Yorum: 0

Engelli Bireylere Tekerlekli Sandalye Hediye Edildi

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Erzincan Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından engelli...

Engelli Bireylere Tekerlekli Sandalye Hediye Edildi

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Erzincan Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından engelli öğrencilere yönelik etkinlik düzenlendi.

Engelsiz Kafe'de düzenlenen etkinliklerde engelli bireylere tekerlekli sandalye hediye edildi. Düzenlenen programda engelli öğrencilerin yapmış olduğu onlarca el emeği göz nuru ürünlerle birlikte yaptıkları resimleri sergiye sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından haftanın önemi hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, engelli bireyleri topluma kazandırmak ve toplumda farkındalık oluşturmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Programda Konuşan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, "böyle anlamlı bir günde engelli kardeşlerimle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum" Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Valimiz Sayın Süleyman Kahraman, Bizler, tüm insanlara kardeş nazarıyla bakarız. Devletimiz de milletimiz de bu şuurda olduğu için bir ve beraberiz. Varlıkların en üstünü, en şereflisi olan insanların renklerine, ırklarına, fiziki yapılarına, sağlam veya engelli olduklarına bakmamalıyız.

İnsana insan olduğu için değer vermeliyiz. Engellilik hali, insani yönden bir kusur değildir. Unutmayalım ki her engel aşılır, ama gönüllerdeki engel aşılmaz. Biz, engelli kardeşlerimizin hayatın içinde olmasını istiyoruz. Üreten, kendine güvenen, herkesle iletişim kuran bireyler olmaları için uygun zeminler oluşturmaya çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimin sanatta, sporda eğitimde başarılarını gördükçe en az aileleri kadar bizler de mutlu oluyoruz. Engelli vatandaşlarımızı kendimizden bir parça olarak görüyoruz. Hep beraber bütün engelleri aşıp huzurlu, mutlu bir toplum olmayı hedefliyoruz. Bizler engelli tüm kardeşlerimizi aktif hale getirene kadar çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah engelli kardeşlerimizi geçmişte olduğu gibi bundan sonra da desteklemeyi sürdüreceğiz. Valiliğimizin kapıları tüm engelli kardeşlerimize sonuna kadar açık. Bunu bir kez daha burada ifade etmek istiyorum

Bu vesileyle engelli kardeşlerimizin her alanda gösterdikleri başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Engelliler Haftası dolayısıyla hepimizin daha sorumlu davranmasını temenni ediyorum. Engelliler Haftası'nın tüm engelli kardeşlerim için hayırlara vesile olmasını diliyor, sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyorum" dedi

Konuşmaların ardından Vali Süleyman Kahraman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından belirlenen 150 engelli vatandaşlar için alınan tekerlekli sandalyeleri hediye etti. Ardından Vali Kahraman ve programa katılan bazı kurum müdürleri, kendi alanlarında katıldıkları müsabakalarda başarılı olan özel sporculara hediyeler vererek, başarılarının devamını dilediler.

Buradaki programla birlikte yine Erzincan'da ki rehabilitasyon ve özel eğitim kurumlarının ortaklaşa olarak düzenledikleri el emeği göz nuru sergileri gezen Vali Süleyman Kahraman, öğrencilere imkan tanındığında neler yapılabildiğine dikkat çekti. Her bir eserin özenle ve kusursuz olarak yapıldığını söyleyen Vali Kahraman, burada bir öğrencinin ahşap üzerine yapmış olduğu sürpriz resimle karşılaştı. Vali Kahraman'ın resmini çizen öğrenci eserini Vali Kahraman'a hediye etmenin mutluluğunu yaşadı.

Düzenlenen programlara, Vali Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkan Vekili Halit Mutlu, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Emniyet Müdürü Doğan İnci, bazı kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber