Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Ekim 2016 - 16:28 Yorum: 0

Engelli çocuklar için anlamlı işbirliği

Şehzadeler Belediyesinin "Şehzadeler'de Parklar Hayat Bulsun Engelsiz Olsun" Projesinin son aşaması olan engellilere yönelik yapılacak etkinlikler için Şehzadeler...

Engelli çocuklar için anlamlı işbirliği

Şehzadeler Belediyesinin "Şehzadeler'de Parklar Hayat Bulsun Engelsiz Olsun" Projesinin son aşaması olan engellilere yönelik yapılacak etkinlikler için Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir ve engelli dernekleri bir araya geldi. Başkan Yardımcısı Demir, proje kapsamında engelli dernekleri ile yapılacak işbirliği ile engelliler için bir dizi etkinlik düzenleneceği belirtti.

Şehzadeler Belediyesinin geçtiğimiz hafta açılışını yaptığı "Şehzadeler'de Parklar Hayat Bulsun, Engelsiz Olsun" Projesi kapsamında engellilere yönelik yapılacak olan etkinlikler için engelli dernekleri ile fikir alışverişinde bulunuldu.

Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir'in katılımı ile yapılan toplantıya Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Enes Karataş, Strateji Geliştirme Müdürü Gülistan Altunağa, Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Selami Pazar, Sağır ve Dilsizler Spor kulübü Başkanı Bilal Cansun, Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Yasemin Yıldız, Manisa Otizm Derneği Başkanı Arife Güngör, Zihinsel Engelliler Dernek Başkanı Fehiman Karakaş katıldı.

Şehzadeler'de "Parklar Hayat Bulsun Engelsiz Olsun" Projesinin tamamlanma aşamasına geldiğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, "Şehzadeler Belediyesi olarak engelli çocuklarımızın rahatlıkla oyun oynayabilmeleri için 4 adet engelsiz parkı yapmıştık. Yaptığımız projemiz sayesinde de toplamda 14 mahallemizde 16 adet engelsiz parkı Manisalıların, engelli çocuklarımızın hizmetine sunduk. Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik engelli vatandaşlarımız için yapılan projelere büyük önem vererek, projelerin hızlı bir şekilde hayata geçmesini sağladı. Bu projemizin manevi anlamı bizler için çok büyüktür. Engelli çocuklarımızın neşeli bir şekilde bu parklarda oynaması bizleri çok mutlu eder. "Şehzadeler'de Parklar Hayat Bulsun, Engelsiz Olsun" Projemizin başından sonuna kadar sizlerin büyük katkıları oldu. Bu güzel projemize vermiş olduğunuz destekler nedeni ile hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugünkü toplantımızın amacı, tamamlamak üzere olduğumuz projenin son aşamasındayız. Bu projemiz kapsamında parklarımızda bir takım etkinlikler yapacağız. Bu konuda yapılabilecek etkinlikler nelerdir. Engellilerimize yönelik neler yapabiliriz noktasında sizlerin de fikirlerinizi almak istedik" dedi.

"Şehzadeler'den büyük destek görüyoruz"

Şehzadeler Belediyesinin engellilere her zaman büyük destekler sunduğunu ifade eden Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, "Öncelikle Şehzadeler Belediyesine biz engellilere her türlü konuda destek verdikleri için çok teşekkür ediyoruz. Özellikle parklar bizlerin ve engelli ailelerinin kanayan bir yarasıydı. Engelli aileleri de çocuklarını parklara götürmek istiyorlardı ancak daha önceleri bu parklara gitmek neredeyse imkânsızdı. Bu parklar sayesinde yaşıtları ile birlikte aynı anda oynamaları çok güzel oldu. Bu konuda engellilere her zaman vermiş olduğunuz tüm destekler için çok teşekkür ediyorum. Engellilerimiz için daha güzel projelere birlikte imza atacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

"Şehzadeler hep engellilere öncelik tanıdı"

Engellilerin Şehzadeler Belediyesinde her zaman öncelikli olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Selami Pazar ise şunları söyledi:

"Engelliler Meclisi olarak biz her konuda belediyemize projeler sunuyoruz. Belediye Başkanımız sağ olsun bu tür konularda bizleri hiç geri çevirmediler. Zaten Sayın Başkanımız Ömer Faruk Çelik'in "bizim önceliğimiz, engelliler, şehit aileleri, gaziler ve kadınlarımızdır" sözünü her yerde tekrar ediyorum. Belediyemizin ilk icraatı de engellilerimiz için olmuştu zaten. Bu noktada göreve gelir gelmez 4 tane engelsiz parkı engelli çocuklarımızın hizmetine sunmuştu. Yaptığımız her projemizde bizlerden desteğini esirgemeyen Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik'e çok teşekkür ediyoruz"

Konuşmaların ardından proje kapsamında yapılması gereken etkinliklerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Engelli çocuklar için anlamlı işbirliği

Engelli çocuklar için anlamlı işbirliği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber