Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 23 Eylül 2014 - 14:13 Yorum: 0

Engelli çocuklara toprakla terapi

Amasya'da Beyazay Derneği tarafından hazırlanan proje kapsamında toprakla buluşan engelli çocuklar, çamurla oynadı, organik sebze ve meyve topladı

Engelli çocuklara toprakla terapi

AMASYA (AA) - Amasya'da Beyazay Derneğinin projesi kapsamında çeşitli engel grubundaki çocuklar toprakla buluşup, çamurla oynadı, organik sebze ve meyve topladı.

Engelli gönüllüsü bir ailenin bahçesinde öğretmenleriyle bir araya gelen engelli çocuklar, ayakkabı ve çoraplarını çıkarıp toprakta yürüdü. Daha sonra çamurdan şekiller yapan çocuklar, bahçede dalından meyve ve sebze kopardı.

Derneğin Amasya Şubesi Başkan Yardımcısı Ayşegül Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli çocukların en büyük probleminin sosyalleşmek olduğunu belirtti.

Dernek olarak dezavantajlı çocukların hayatın içinde daha fazla yer almaları için çalıştıklarını ifade eden Çimen, farklı engel grubundaki çocukları toprak ve bahçe ile tanıştırdıklarını söyledi.

Çamurla oynayan çocukların üzerindeki stresi attıklarını vurgulayan Çimen, "Bugün daha rahat davranışlar sergilediler. Ağaçtan belki de ilk kez meyve koparıp, seradan sebze topladılar. Çamurdan şekiller yapıp, ortaya bir şey koyarak öz güven kazandılar. Toplum olarak bu çocukların kendilerini daha iyi hissedecekleri ortamları sağlamamız lazım."

Çimen, belli aralıklarla çocuklara bu tarz etkinlikleri yapacaklarını, ailelerin mutlaka çocuklarının toprakla buluşmalarına izin vermesi gerektiğini dile getirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber