Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Aralık 2016 - 13:18 Yorum: 0

Engelli çocuklardan muhteşem gösteri

Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi Okul öğrencilerinin Türkiye'nin farklı yörelerine ait halk oyunları gösterileri büyük...

Engelli çocuklardan muhteşem gösteri

Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi Okul öğrencilerinin Türkiye'nin farklı yörelerine ait halk oyunları gösterileri büyük ilgi gördü.

Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen Engelliler Günü 9. Geleneksel Pilav Gününde öğrencilerin gösterileri büyük alkış aldı. Yöresel halkoyunlarını başarılı bir performans ile sahneleyen çocuklar protokol ve aileleri tarafından gururla izlendi.

Vali Dağlı; "Yanınızda olacağız"

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Pilav gününde konuşan Vali Zülkif Dağlı, destek sözü verdi. Engelli çocukların topluma kazandırılması için her zaman yanlarında olacaklarını vurgulayarak "Hep birlikte çalışıp gayret edeceğiz. İşlerinizin ne kadar zor olduğunu hatta yaşamın ne kadar zor olduğunun farkındayız. Velilerimiz, öğrencilerimiz için öyle olduğunun bilincindeyiz. Bizde uzun ve zorlu yolda, sizlerle birlikte olacağız. Bu sıkıntılarınızın üstesizden gelmek için her zaman yanınızda olacağız. Destekçiniz olacağız. Bu çocukları topluma kazandıracağız" dedi.

Yiğit; "Bu yavrularımızı çok seviyoruz"

Özel çocukların çok değerli olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise "Özel çocuklarımız toplumsal dayanışma birlik ve beraberlik gerektiği zaman herkes kadar topluma katkı sunduklarını sevinerek görüyoruz. Bu durum Türk toplumunun tüm bireylerini toplum hayatının içinde ve öğretimine katkıda bulunduğu anlamına gelmektedir" diye konuştu.

Mevlana'nın sözünü hatırlatan Murat Yiğit " Biz biriz birlikteyiz ve birlikteyken güçlüyüz. Toplumumuzdaki tüm insanlarımızı seviyoruz ama bu yavrularımızı daha çok seviyoruz" dedi.

Dilek Kar; "Engel kavramlarını unutalım"

Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi Müdürü Dilek Kar, engelliler adına yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Fiziksel veya zihinsel engel kavramlarını unutalım. Biz insanlık deryasında bugünden yarına köprüler inşa edelim. Sloganımız Senin yoksunluğun benim tamamlamamdır olmalıdır. İşte o zaman insanlık kazanacaktır. Dışardan nasıl göründüğümün bir önemi yok. İçerden görünen sizzler yetiyor bana dışardan yargılayanlara da sözüm yok dışarıda kalmaları yeter onlara."

Konuşmaların ardından Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi adına eğitime katkıda bulunan kişilere plaket takdim edildi. Türkiye'nin farklı yörelerine ait halk oyunları gösterileri büyük ilgi gördü. Performansları ile büyük beğeni kazanan öğrencilerin dansları alkış aldı. Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi öğrencileri Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve eşi Nurgül Dağlı ile protokol üyelerine çiçek verdi. Çeşitli etkinliklerle devam eden etkinlikte davetlilere pilav ikramında bulunuldu.

Engelli çocuklardan muhteşem gösteri

Engelli çocuklardan muhteşem gösteri

Engelli çocuklardan muhteşem gösteri

Engelli çocuklardan muhteşem gösteri

Engelli çocuklardan muhteşem gösteri

Engelli çocuklardan muhteşem gösteri

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber