Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 05 Mart 2015 - 09:28 Yorum: 0

"Engelli Dostu Şehir Gümüşhane" Projesi

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediyesi tarafından "Engelli Dostu Şehir Gümüşhane" Projesi başlatıldı.Proje kapsamında engelli ve engelsiz vatandaşların bir arada yaşayabilmelerini kolaylaştırmak...

'Engelli Dostu Şehir Gümüşhane' Projesi

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediyesi tarafından "Engelli Dostu Şehir Gümüşhane" Projesi başlatıldı.

Proje kapsamında engelli ve engelsiz vatandaşların bir arada yaşayabilmelerini kolaylaştırmak amacıyla kentteki 37 kurum ve kuruluş temsilcisine, Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Ulutaş tarafından işaret dili eğitimi verilmeye başlandı.

Belediye konferans salonundaki eğitim çalışmalarının bir bölümüne katılan Belediye Başkanı Ercan Çimen, Belediye olarak başlatmış oldukları proje ile örnek olmak istediklerini belirtti.

Her sağlıklı vatandaşın da birer engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Çimen, , "Sosyal belediyeciliğin gereği olarak engelli kardeşlerimizin yaşam kalitesini artırmak, Gümüşhane'deki engelleri kaldırmak için çalışmalarımıza başladık. Burada eğitim gören arkadaşlarımız öğrendikleri bilgiler sayesinde, işret dili ile anlaşabilen bir engelli kardeşimizle iletişime geçebilecek ve ona yardımcı olabilecek. Onlardan gelen istek ve taleplere anında karşılık verebilecek" dedi.

Bu sırada Belediye Başkanı Çimen'in konuşmasını eğitimci Ulutaş işaret dili ile tercüme etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber