Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahamm...21:05 Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu21:04 Başkentte seyir halindeki araç alev aldı20:59 Siirt’te muhtarlık kavgasında 9 kişiyi yaralamışlardı, Batman’da yakalandıl...20:58 Lübnan, İsrail saldırıları nedeniyle BM’ye resmi şikayette bulunacak20:56 UAD, İsrail’e Gazze Şeridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardımların ulaştırılm...20:55 Rize’de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı20:52 Düzce Üniversitesi öğrencileri için iftar programı düzenledi20:43 Sağlık Bakanı Koca: "Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor"20:38 Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düz...20:33 Bakan Ersoy: "Bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız”20:27 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarımız sürdürüyor20:13 Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesini birbirine kattı20:09 UNESCO’da "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" etkinliği yapıldı20:05 Tek seferde yakalanan en yüksek miktar: Habur Gümrük Kapısı’nda 850 kg eroi...20:05 SGK’dan emekli promosyonu ile ilgili açıklama20:00 Kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a 25 yıl hapis cezası19:21 Bakan Işıkhan: "Sandık güvenliği bizim için çok önemli"19:16 Edirne’de terör operasyonu: 13 gözaltı19:11 Bakan Işıkhan: "Temmuz ayında emekli aylıklarını tekrar masaya yatıracağız"
Sami Er
Türkiye 13 Mayıs 2016 - 16:53 Yorum: 0

Engelli Gençler Çakı Gibi Asker Oldu

Başkent'te, 26 engelli genç Engelliler Haftası nedeniyle bir günlük askerlik yaptı.

Engelli Gençler Çakı Gibi Asker Oldu

Başkent'te, 26 engelli genç Engelliler Haftası nedeniyle bir günlük askerlik yaptı. Bir gün boyunca temel askerlik eğitimi alan 26 engelli, gerçekleştirilen eğitimlerin ardından yemin etti ve tezkere aldı.

Ankara'da, 11. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda, "Temsili Askerlik Eğitimi" yemin ve terhis töreni gerçekleştirildi. Temsili Askerlik Eğitimine, 26 engelli vatandaş ile aileleri katıldı. 11. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda düzenlenen tören, karşılama ve ardından saç kesimi ile devam etti. Akabinde ise eğitime katılan 26 engelli vatandaşın vesikalık fotoğrafları çekildi. Daha sonra ise engelli askerler, askeri refakatçiler eşliğinde kendileri için hazırlanan askeri üniformaları giydi. Ailelerin de katıldığı törende engellilere; temel askerlik eğitimi, silah tanıma ve tören eğitimleri verildi. Askeri eğitimlerin ardından er yemekhanesinde öğle yemeği yenildi. Öğle yemeğine, 11. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Uğur Buldu da katıldı. Buldu, askerler ile tanıştı ve sohbet etti. Daha sonra ise patlayıcı madde arama köpeği bir gösteri yaptı. Engelli askerler, ulaştırma uçağını gezdi ve fotoğraf çektirme fırsatı da buldu. Temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 26 engelli vatandaş, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yemin ederek, bir günlük de olsa asker olmanın sevincini yaşadı.

Yemin töreninde konuşma yapan 11. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Buldu, "Yemin ederek asker olan, yürekleri vatan sevgisiyle dolu bu genç kardeşlerimizi, Mehmetçiklerimizi kutluyorum. Silah, bayrak ve namusunuz üzerine yemin ederek gerektiğinde vatanınız için canınızı seve seve feda edeceğinize söz verdiniz, ne mutlu sizlere. Binlerce yıllık tarihi boyunca, vatanı ve milletinin bölünmez bütünlüğü uğrunda vermiş olduğu mücadele ile hürriyet ve bağımsızlığın sembolü olmuş, hatta bu özelliği ile esaret altında yaşayan toplumların kurtuluş mücadelelerine ilham kaynağı teşkil etmiş yüce Türk milleti kahraman Türk askeri sayesinde dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Sizler de bu kutsal görevi yerine getirmek üzere ant içerek göreve başladınız. Bu görevi bir vatan borcu bilip katılmanızdan dolayı sizleri kutluyorum" dedi.

Er Mustafa Acar ise, askerlik görevinin Türk evladının en büyük mutluluklarından biri olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bizlere ve ailelerimize bu gururu yaşatan Türk Silahlı Kuvvetlerimize teşekkür ediyoruz. Bir günlük askerlik yapmış olsak bile, bizlere bir görev verildiğinde bu görevi canımız pahasına Türk ordusuna yapmaya hazırız. Ne mutlu ki bizlere, düşmanına korku dostuna güç veren şanlı bir milletin evladıyız."

Konuşmaların ardından temel askerlik eğitimlerini tamamlayan askerlere terhis belgeleri verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber