Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Mart 2015 - 15:48 Yorum: 0

Engelli öğrenciler galoş üretiyor

Turgutlu'da zihinsel engelli öğrenciler, üretimleri ile okullarına katkı sağlıyor

Engelli öğrenciler galoş üretiyor

MANİSA (AA) - Turgutlu ilçesindeki zihinsel engelli öğrenciler galoş üretimi yaparak okullarına katkı sağlıyor.

Firdevs Gürel Eğitim Uygulama Merkezi ve Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu'nun atölyeyi andıran sınıfındaki öğrenciler, iş bölümüyle naylonlara lastik yerleştiriyor, sıcak baskı makinesiyle galoşlara son halini veriyor.

Engelli öğrencilerin ürettiği galoşların satışı hastane, okul gibi kurumlara yapılıyor.

Okul Müdürü İbrahim Çakmak, okulda toplam 148 zihinsel engelli öğrencinin eğitim aldığını, öğrencilerden 15'inin 15 günlük eğitimle galoş üretimini öğrendiğini ve öğretmenlerin gözetiminde üretime başladığını kaydetti.

Engelli öğrencilerin bu toplumun bireyi olduğunu, eğitim aldıkları takdirde neler yapabileceğini herkesin gördüğünü anlatan Çakmak, "Maksadımız öğrencilerimizi üreticiliğe alıştırarak hayata daha sıkı bağlanmalarını sağlamak" diye konuştu.

İbrahim Çakmak, günlük galoş üretiminin 200 olduğunu, satıştan elde edilen gelir ile malzeme satın alındığını ve okula katkı sağlandığını belirtti. 

Çakmak, üretim yapmanın öğrencileri de mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber