Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mayıs 2016 - 16:43 Yorum: 0

Engelli Vatandaşlar Umreye Uğurlandı

Engelliler Haftası nedeniyle Kağıthane Müftülüğü organizasyonunda Kağıthane Belediyesi ve hayırseverlerin desteğiyle belirlenen engelli ve ailelerinden...

Engelli Vatandaşlar Umreye Uğurlandı

Engelliler Haftası nedeniyle Kağıthane Müftülüğü organizasyonunda Kağıthane Belediyesi ve hayırseverlerin desteğiyle belirlenen engelli ve ailelerinden oluşan 28 kişi umre ziyareti için kutsal topraklara uğurlandı.

Engelliler Haftası nedeniyle Kağıthane Müftülüğü organizasyonunda Kağıthane Belediyesi ve hayırseverlerin desteğiyle belirlenen engelli ve ailelerinden oluşan 28 kişi umreye uğurlandı. Engelli vatandaşların umre ziyareti için Kağıthane Belediyesi Merkez Nikah Salonu'nda program düzenlendi. Programa Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Toktekin, Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu ile umreye gidecek engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.

Program okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşan Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, "Dinimizin engelli ve engelsiz insanlara verdiği değerden hareketle üzerimize farz olan Hac ibadetini yapamasak da son zamanlarda Türkiye'mizde yaygın hale gelen her yıl 500 binin üzerinde vatandaşımızın hac için umre için gittiğini biliyoruz. İşte biz de dedik ki neden engellilerimiz de umreye gitmesin. Engelli olmayanlara göre biraz zor olacak ama bize düşen görev başta yakınları olmak üzere hepimize düşen görev onlara yardımcı olmak. İşte bu düşünceden hareketle engellilerimizi onların yakınlarıyla birlikte umreye götürebilir miyiz diye bir çalışma başlattık" dedi.

İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, konuşması sonrasında umreye gidecek olan engelli ve ailelerine dua yaptırdı. Yapılan dua sonrasında engelliler ve ailelerinden oluşan 28 kişilik grup umreye uğurlandı. 14 gün sürecek umre ziyaretin kapsamında engelliler ilk olarak Medine şehrine gidecek. Burada 7 gün kalacak olan engelliler daha sonra Mekke'ye hareket edecek. 7 gün de burada kalacak olan engelliler daha sonra umre ziyaretini tamamlayarak Türkiye'ye dönecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber