Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:56 Çankırı İl Sağlık Müdürü: “İhtiyaç halinde üzerimize düşen her türlü göreve...21:56 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı21:55 Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor21:51 Manisa’da 2 ton su 1 TL oldu, kartlı sayaç zorunluluğu kalktı21:49 Adalet Bakanı Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Bunoza ile bir araya geldi21:49 Dicle Nehri’nde ceset ihbarı ekipleri harekete geçirdi21:48 ABD, Filistin’in BM’ye tam üyelik talebini veto edecek21:48 Adalet Bakanı Tunç, Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti21:47 Terör örgütüne yardım ve yataklıktan kesinleşmiş cezası olan şahıs tutuklan...21:45 Adalet Bakanı Tunç, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti21:45 Adalet Bakanı Tunç, SDA Genel Başkanı İzzetbegoviç ile bir araya geldi21:44 Tokat’ta 5.6 büyüklüğündeki deprem güvenlik kameralarına yansıdı21:43 Gaziantep’te cinayetten hüküm giyen zanlı Yalova’da yakalandı21:43 Adalet Bakanı Tunç, Bosna-Hersek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı...21:27 Amasya’da ahırda çıkan yangın söndürüldü21:17 Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla helikopter kazasında hayatını kaybetti21:16 CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları z...21:11 A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu21:07 Muğla heyeti Erasmus projesi için İspanya’ya gitti21:02 Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın
Yaşam 15 Ekim 2014 - 17:33 Yorum: 0

Engelli vatandaşlardan Cumhurbaşkanına şehitlik toprağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikten toprak getiren engelli vatandaşları kabul etti.

Engelli vatandaşlardan Cumhurbaşkanına şehitlik toprağı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikten toprak getirenengelli vatandaşları kabul etti.

Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 45 dakika sürdü. 

Ziyaretine, Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikten Çankaya Köşkü'ne kadar vasıta kullanılmadan gelen engelli vatandaşlarla tek tek sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arda Aycibin isminde engeli bir çocukla özel şekilde ilgilendi. Yolculuğunun nasıl geçtiğini soran Erdoğan, 8 günde 650 kilometre yapıldığının söylenmesi üzerine, heyette yer alanları kutlama etti. 

Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube Başkanı İbrahim Bathal'ın, kendisine Türk bayrağı motifli kese içinde takdim ettiği şehitlik toprağını kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Gelibolu'dan çıkıp her zaman müşterek Başkentimiz Ankara'ya, farlı bir heyecanla, coşkuyla gelmiş olmanız, oradaki gelinciklerimizin temsili makamından bulunan toprağı getirmiş olmanız bizim için ayrı bir gurur vesilesi' dedi. 

Bu uzun yürüyüşü engelli vatandaşların gerçekleştirmesinin 77 milyon Türkiye yurttaşı için misal teşkil edeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hele hele böyle anlamlı bir dönemde, ülkemizi karıştırmak isteyenlere her zaman müşterek Türkiye olduğumuzu en güzel biçimde anlatım edecek bulunan bir sembol şekilde kabul ediyorum. Bu sembolü de Cumhurbaşkanlığı makamının mutena bir yerinde saklayacağımızı sizlere hatırlatmak istiyorum' diye konuştu.

Kabulde engelli bir başka yurttaş da Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Savaşları esnasında kalpak kullandığını anımsatarak, Başkomutan sıfatı taşıması dolayısıyla Erdoğan'a kalpak armağan etti. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber