Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 11 Mayıs 2016 - 15:18 Yorum: 0

Engelli Ve Engelsiz Çocuklar, Şenlikte Buluştu

Menderes Belediyesi ve Menderes Kaymakamlığı, düzenledikleri Engelsiz Şenlik ile engelli ve engelsiz öğrencileri bir araya getirdi.

Engelli Ve Engelsiz Çocuklar, Şenlikte Buluştu

Menderes Belediyesi ve Menderes Kaymakamlığı, düzenledikleri Engelsiz Şenlik ile engelli ve engelsiz öğrencileri bir araya getirdi. Çocukların birbirinden eğlenceli oyunlarına protokol de katıldı.

Etkinliğe, 50'si engelli 150 öğrenci katıldı. Engelli ailelerinin de bulunduğu şenlikte, şarkılar söyleyip dans eden çocuklar, yarışmalara katılıp keyifli bir gün geçirdi. Çocukların halat çekme yarışına Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ile Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal da ortak oldu. Gün boyu süren etkinlikte protokol ile sahnede dans edip şarkı söyleyen çocuklar hem engelleri aştı, hem de unutamayacakları bir gün geçirdi.

BAŞKAN SOYLU'DAN EMPATİ VURGUSU

Şenlikle ilgili konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, şenlikte çocukların ve ailelerinin mutluluğunun görüldüğünü belirterek şöyle konuştu:

"Amacımız engelli çocuklarla engelsiz çocukları bir araya getirerek bütün engelleri ortadan kaldırmak. Özellikle engelli ailelerin, kendi çocuklarını engelsiz çocuklarla aktif rol aldığını görmeleri onları çok daha mutlu ediyor. Bugün yaptığımız parklarda engelli ve engelsiz çocuklar birlikte oyun oynuyor. Sadece belediye, hükümet olarak değil tüm toplumun bu anlayışla hareket etmesi, empati yapması gerektiğini düşünüyoruz. Empati yaparsak o zaman gereken önemi ve özeni herkes gösterir."

"OYUNLAR ÇOCUKLUĞUMUZA GÖTÜRDÜ"

Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal da, şunları söyledi: "Farkındalık oluşturmak, engellilerin bizim zihinlerimizde olduğunu göstermek için 50'si engelli olmak üzere 150 öğrencimiz, aileleri ve Menderes halkının katılımıyla çok güzel bir şenlik düzenliyoruz. Çocuklarla oynadığımız oyunlar bizi çocukluğumuza götürdü. Onların mutluluğunu görmek bize büyük keyif veriyor."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber