Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 20 Ocak 2015 - 14:31 Yorum: 0

Engelliler Merkezi Kurslarına Yoğun İlgi

Malatya Kent Konseyi Engelliler Merkezi, engellilerin sosyal hayata adaptasyonlarını sağlayabilmek için yapmış olduğu etkinliklere ve düzenlemiş olduğu kurslara aralıksız bir şekilde devam ediyor

Engelliler Merkezi Kurslarına Yoğun İlgi

MALATYA - Malatya Kent Konseyi Engelliler Merkezi, engellilerin sosyal hayata adaptasyonlarını sağlayabilmek için yapmış olduğu etkinliklere ve düzenlemiş olduğu kurslara aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Kent Konseyi Engelliler Merkezi ve Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile engelli ve engelli ailelerine yönelik düzenlenen Osmanlı minyatürü, kurdela nakışı ve işaret dili kursları yoğun bir ilgi görüyor.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım, engelliler merkezi tarafından açılan kursların devam ettiğini söyleyerek farklı alanlarda açılan kurslar sayesinde 800 kişiye ulaştıklarını belirtti. İlk defa Osmanlı Minyatürü kursunu zihinsel engellilere yönelik düzenlediklerini belirten Yıldırım,  düzenlenen kursların engelliler ve engelli aileleri için çok önemli olduğunu ifade etti. Engelliler Merkezinin engellilere yönelik çalışmalarının devam edeceğinin altını çizen Yıldırım, “Engellilere ve engelli ailelerine kurslara katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Engelli ve engelli annelerine yönelik düzenlenen kurdela nakışı kursuna katılan kursiyerler düzenlenen kurslar sayesinde rahatladıklarını ve hayata daha farklı bakabildiklerini söylediler. Ortopedik Engelli Arzu Ay Canpolat kurdela nakışı kursu sayesinde birçok engellinin moral motivasyonunun arttığını, aynı zamanda yapmış oldukları ürünleri satarak ev ekonomilerine katkıda bulunabildiklerini söyledi. Yapmış oldukları el ürünlerini pazarlama noktasında sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Canpolat, pazar ve malzeme noktasında destek beklediklerini belirtti. Kursiyerler düzenlenen kursların memnun edici olduklarını söyleyerek kendilerine bu imkanları sunan Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım’a ve Kent Konseyi Engelliler Merkezine teşekkür ettiler.

İşaret Dili Kursu Eğitmeni Ali Keklikçi, uzun zamandır Engelliler Merkezi aracılığı ile bir çok kişiye işaret dili kursu verdiğini söyledi. İşaret dili kursunun geri dönüşlerini olumlu bir şekilde aldığını vurgulayan Keklikçi, “ İşitme engellilerin hayatını kolaylaştırmak adına bu kurslar büyük önem taşımaktadır” dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber