Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Mart 2015 - 15:43 Yorum: 0

Engelliler, resim ve kitapla tanışacak

ÇANKIRI (AA) - Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce hayata geçirilen "Sanat Engel Tanımaz" ve "Konuşan Kitaplık" projeleri kapsamında, engelliler kitap okuyup resim yapabilecek.İl...

Engelliler, resim ve kitapla tanışacak

ÇANKIRI (AA) - Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce hayata geçirilen "Sanat Engel Tanımaz" ve "Konuşan Kitaplık" projeleri kapsamında, engelliler kitap okuyup resim yapabilecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Kemal Karatatar, 100. Yıl Kültür Merkezi Güzel Sanat Galerisi'ndeki tanıtım toplantısında, engellilerin her zaman yanlarında olacaklarını belirterek, talep olduğu takdirde kursların devam edeceğini söyledi. 

"Sanat Engel Tanımaz" proje yürütücüsü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Nusret Acar da engellilerle engelsizlerin bir arada resim yaparak kaynaşmasını sağlamayı hedeflediklerini kaydetti. 

Projenin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelliler Destek Programı (EDES) tarafından finanse edileceğini aktaran Acar, "Nisanda başlayacak resim kursu 160 saat sürecek. Kursta 7 engelli ve 8 engelsiz vatandaş olacak. 18-50 yaş ortopedik engellilere yönelik hazırlanan projede amacımız, engellileri sosyal hayatın içerisine çekmek. Bu sayede engellilerin özgüvenleri üst düzeye çıkarken, sanata ilgileri de artacak diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Çankırı İl Halk Kütüphanesi Müdürü Songül Kapusuz da EDES kapsamında hayata geçirilen "Konuşan Kitaplık" Projesi hakkında bilgi verdi. 

Kapusuz, toplumda farkındalık oluşturmak ve okumaya olan ilgilerini artırmak istediklerini dile getirdi. 

bu kapsamda kütüphanede engellilerin rahatça ulaşıp kitap okuyabilecekleri yer hazırladıklarını aktaran Kapusuz, "Projemizi mayısta başlatmayı planlıyoruz. Bundan sonra da 7 ay boyunca çalışmalarımız devam edecek" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber