Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 16:53 Yorum: 0

Engellilerden Başkan Tarhan’a Ziyaret

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Mersin Şubesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Mezitli Belediye Başkanı Neşet...

Engellilerden Başkan Tarhan’a Ziyaret

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Mersin Şubesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ı ziyaret etti.

Mezitli Belediyesi tarafından açılan Down Kafe'de sosyalleşmeleri adına ZİÇEV Mersin Şubesi ortaklığıyla görev alan down sendromlu çocuklar, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'a vefa örneği gösterdi. Down sendromlu çocuklar, kendilerine iş imkanı sağladığı için Başkan Tarhan'ı makamında ziyaret ederek, teşekkür etti. Oldukça mutlu görünen çocuklara, ZİÇEV Mersin Şube Başkanı Zekiye Kahveci ve aileleri eşlik etti.

Çocuklara meyve suyu ikramında bulunan Tarhan, Down Kafe'de çalışanların fotoğraflarının bulunduğu Mezitli Belediyesi'nin kültür-yayın organı olan "Mezitlim" dergisini hediye etti. Dergide arkadaşlarının fotoğraflarını gören çocuklar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Daha sonra Şube Başkanı Zekiye Kahveci tarafından Başkan Tarhan'a engellilere göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı plaket takdim etti.

Down sendromlu çocuklar yararına açmış olduğu Down Kafe'yi sürekli ziyaret ettiğini ve çocuklarla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Tarhan, "Çoğu kez çocuklarımızı ziyaret ediyorum. Onlardan aldığım enerji ile kendimi daha iyi hissediyorum. Onların bana sarılmaları beni güçlendiriyor ve aldığım bu güç ile çalışma azmim daha çok artıyor. Çocuklarımızdan aldığım bu enerji ile ilerleyen günlerde engellilere yönelik yararlı bir çok çalışmalara imza atacağız" dedi.

Down Kafe sayesinde çocuklara karşı toplumdaki bir çok ön yargıyı yıktıklarını dile getiren ZİÇEV Mersin Şube Başkanı Zekiye Kahveci, "Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen Down Kafe sayesinde çocuklar, bir birey olmanın farkına vardı. Vakfımızdaki tüm çocuklar, kafeye gelmek için birbirleriyle yarışıyor. Bu da doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor" diye konuştu.

Mersin'in Yenişehir ilçesinde oturan down sendromlu Gökhan Eren'in annesi Semiha Eren, "Ben hayatımda ilk defa çocuğumun çalıştığını görüyorum. Bu da harika bir şey. Benim oğlum daha önce içine kapanık bir çocuktu. Down Kafe sayesinde harika bir özgüven geldi. Benim çocuğum olmak üzere tüm down sendromlu çocukların aileleri adına Mezitli Belediyesi Başkanı Neşet Tarhan'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Engellilerden Başkan Tarhan’a Ziyaret

Engellilerden Başkan Tarhan’a Ziyaret

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber