Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 16:03 Yorum: 0

Engellilerden Buruk Etkinlik

Adıyaman Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen Bahar Şenliği etkinliği şehit haberinden dolayı buruk geçti.

Engellilerden Buruk Etkinlik

Adıyaman Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen Bahar Şenliği etkinliği şehit haberinden dolayı buruk geçti.

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Engelsiz Yaşam, Beceri ve Uygulama Merkezi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bu yıl ikincisi düzenlenen "Bahar Şenliği" etkinliği, gelen şehit haberlerinden dolayı buruk kutlandı.

Adıyaman Belediyesi Engelsiz Yaşam Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin, Adıyaman Belediyesi Başkan Yardımcısı M. Said Kutlu, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, engelli öğrenciler ve ailelileri katıldı.

Gazi Ortaokulu İşitme Engelliler Sınıfı öğrencilerinin işaret dili ile eşlik ettiği İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, Belediye Başkan Yardımcısı M. Said Kutlu'nun açılış konuşması ile devam etti.

Başkan Yardımcısı Kutlu konuşmasında, "Bugün çok daha farklı bir formatta, çok daha eğlenceli, burada bulunan herkesi memnun edecek bir program hazırlığımız vardı ancak bugün sabah güne Hakkari'de meydana gelen çatışmada ve helikopter kazasında vefat eden şehitlerimizin haberleri ile uyandık. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yine bir Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikte bir aradayız. 176 tane engelli kardeşimiz Engelli Yaşam, Beceri ve Uygulama Merkezimizde eğitim görüyor. Hayatlarını daha iyi sürdürebilmeleri için edinmeleri gereken özellikle el becerileri ve yetenekler konusunda eğitimler alıyorlar. Bu haftanın Engelli Haftası olması münasebetiyle ilkini geçen yıl gerçekleştirdiğimiz şenliğimizin ikincisini düzenliyoruz. Az sonra bu şenlik şartların el verdiği ölçüde devam edecek. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Levent Öztin ise yaptığı konuşmada, "Sözlerime başlamadan bugün Hakk'ın rahmetine kavuşan şehitlerimize Allah'tan rahmet, başta aileleri olmak üzere tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Bu hafta Engelliler Haftası, tüm vatandaşlarımız gibi engelli vatandaşlarımızda fırsat verilmesi halinde sahip oldukları potansiyeli gösterebileceklerdir. Bu anlamda hem devletimize, hem de toplumumuza düşen görevler vardır. Sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan etkinliklerle engelli kardeşlerimize yönelik bilinç artacaktır, bilincin artmasıyla engellilere bakış değecektir. Eğer bu sağlanabilirse inanıyorum ki onlar da toplum içerisinde hayatın her alanında yer alacaklardır. Son yıllarda devletimiz, engellilerimize yönelik imkanlarını arttırdı. Hem ilimizde, hem de ülkemizde özel eğitim kurumlarının sayısı arttı. İstihdam alanında, erişilebilirlik anlamında devletimiz çeşitli imkanlar sundu. Her şeye rağmen engelli ailelerimizin işleri gerçekten çok zor, meşakkatli bir yolları var. Bundan dolayı hepinizi ayrı ayrı tebrik etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Hürriyet İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinden Zeynep Demir, "Ben Bir Engelliyim" adlı şiiri okudu. Daha sonra Türkiye Petrolleri İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinden Selin Canlı, "Yarınlar Bizim İçin" adlı şiiri okudu. Son olarak Hürriyet İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinden Muhammet Doğan ise "Tüm Engelleri Aşalım" isimli şiiri okudu. Okunan şiirlerin ardından Şehit Cem Özgül İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı tarafından hazırlanan "Kelebek" gösterisi sahnelendi. Son olarak Hürriyet İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı tarafından hazırlanan "Semazen" gösterisi davetlilerin beğenisine sunuldu. Büyük alkış alan gösterilerin ardından Muhammed Öztürk ve ekibi tarafından müzik dinletisi sunuldu. Çiğköfte ikramının da yapıldığı şölende ebru ve yüz boyama etkinlikleri gerçekleştirilirken, Engelsiz Yaşan, Beceri ve Uygulama Merkezi öğrencilerinin hazırladığı resim, fotoğraf ve ahşap sergileri davetliler tarafından gezildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber