Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Ocak 2017 - 11:33 Yorum: 0

Engellilerden ’hac’ için kontenjan talebi

Kütahya'nın Simav Engelliler Kulübü (SENGEL) Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Fidan, engellilere yönelik ayrı bir hac kotası konulmasını ve engellilerin...

Engellilerden ’hac’ için kontenjan talebi

Kütahya'nın Simav Engelliler Kulübü (SENGEL) Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Fidan, engellilere yönelik ayrı bir hac kotası konulmasını ve engellilerin kendi aralarında kuraya katılmalarını istediklerini ifade etti.

Fidan, yaptığı açıklamada, "Engellilerin hac ibadetlerini yapabilmeleri için, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ayrıcalıklı bir kota oluşturması ve engelliler arasında kura çekilmesi gerekir. Her yıl kutsal topraklara az sayıda engelli vatandaşımız hac ibadeti için gidebiliyor, bu sebeple engellilerin umre müracaatları oldukça çoğaldı. Biz engelliler olarak kimsenin hakkını istemiyoruz ancak pozitif ayrımcılık yapılarak, engelliler için en az 500 kişilik bir kontenjan ayrılmasını istiyoruz" dedi. (MEİ-EFE)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber