Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 05 Ekim 2022 - 11:20 Yorum: 0

Engellilere özel joystick ile kullanılan araç geliştirdi

Adana'da engelli Yılmaz Güler, engellilerin karşılaştığı zorluklar için joystick ile kullanılabilen bir araç projesi geliştirdi.

Engellilere özel joystick ile kullanılan araç geliştirdi

Adana'da engelli Yılmaz Güler, engellilerin karşılaştığı zorluklar için joystick ile kullanılabilen bir araç projesi geliştirdi. Yüreğir Belediyesi'nin şantiyesinde yapılan araç, yazılım desteğinin ardından yollara çıkabilecek.

38 yaşındaki yüzde 96 engelli bedensel engelli Yılmaz Güler, günlük hayatta yaşadığı zorlukların üstesinden gelebilmek için kendi imkanları ile engellilere özel joystick ile kullanılabilen bir araç projesi geliştirdi. Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle Güler, bu projesini hayata geçiremedi. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir'e başvuran Güler, projesini anlattı ve destek istedi.

Başkan onay verdi, şantiyede araç üretildi

Yüreğir Belediye Başkanı Kocaispir de bu projeyi onayladı ve belediyenin şantiyesinde aracın üretilmesi için talimat verdi. Araç kısa süre içerisinde Yüreğir Belediyesi'ne ait şantiyede ustalar tarafından şase, kaporta ve elektrik aksamı olmak üzere üretildi ve dün Yaşar Güler'e teslim edildi. Üstü kapalı bir motosikleti andıran araca engelliler, sandalyeyle birlikte çok rahat bir şekilde binebiliyor.

"Gereken desteği vereceğiz"

Joystick ile kullanılacak araç için yazılım desteği beklediğini anlatan Yılmaz Güler, kendisine sahip çıkan Yüreğir Belediyesi'ne teşekkür ederek, "İnşallah bu araç seri üretime geçer ve engelliler rahat eder" diye konuştu. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ise engellilere her daim destek olduklarını belirterek, "Yaşar kardeşimiz bu projesiyle bize gelince hemen talimatı verdim. Her zaman onların yanındayız ve elimizden geldiğince destek olacağız. İnşallah en kısa sürede araç yollara çıkmaya hazır hale gelecek. Gereken desteği vereceğiz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber