Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 14 Mayıs 2016 - 12:58 Yorum: 0

Engellilerin Askerlik Gururu

İzmir'de Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında İl Jandarma Komutanlığı'nda engelliler için temsili askerlik töreni yapıldı.

Engellilerin Askerlik Gururu

İzmir'de Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında İl Jandarma Komutanlığı'nda engelliler için temsili askerlik töreni yapıldı. Törende askerlik yemin töreni gerçekleştirildi. Komutanları engelli askerlere tezkerelerini teslim etti.

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında İzmir 5. Ulaştırma Taburu'nda düzenlenen "Temsili Askerlik Yemin Töreni'nde duygulu anlar yaşandı. Diğer askerlerle birlikte askerlik eğitimini tamamlayan engellilerin sevinç ve azimleri, katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Askerlik eğitimi ve yemin töreninin ardından komutanlar engelli askerlerine başarı belgelerini takdim etti.

GENÇLER VE AİLELERİ İÇİN BÜYÜK ONUR

Özel Tolga Özel Eğitim Kurumları Kurucusu Kamile Çubuk, engellilerin hayatları boyunca bir gelişim içerisinde olduğunu söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Temsili Askerlik Yemin Töreni'nin engelli gençler ve aileleri açısından büyük bir mutluluk ve onur kaynağı olduğunu belirten Çubuk, "Engelli vatandaşlarımız toplumda çok önemli bir yere sahipler. Onların toplumsal etkinliklere daha çok katılması, hayatta daha çok yer alması bağlarımızı daha da kuvvetlendirecektir. Neticede herkes bir engelli adayıdır. Yarın bir gün bizler de engelli olabiliriz. Türk Silahlı Kuvvetlerimize engelli gençlerimize ve ailelerine böyle bir imkan sağladıkları için teşekkür ediyorum" dedi. Tolga Özel Eğitim Kurumları'ndan gelen gençler, asker olma sevinçlerini öğretmenleri Kamile Çubuk, anne ve babası ile komutanlarına sarılarak kutladılar.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber