Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Eylül 2016 - 14:43 Yorum: 0

Engellilerin istihdamına yönelik işbirliği protokolü

Özellikle kız çocukları ve engellilerin istihdam alanlarının çoğaltılması için İlkadım Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile...

Engellilerin istihdamına yönelik işbirliği protokolü

Özellikle kız çocukları ve engellilerin istihdam alanlarının çoğaltılması için İlkadım Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile Samsun KOSGEB, "Hayata Tutunuyorum" projesi kapsamında işbirliği protokolü imzaladı.

İlkadım Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile Orta Karadeniz Engelliler Derneği ortaklığında özellikle kız çocuklarının okula devam oranlarının arttırılması için "Hayata Tutunuyorum" adlı hibe projesi kapsamında girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, yeni iş alanlarının artırılması ile daha etkin şekilde işsizlikle mücadele etmek için İlkadım Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile Samsun KOSGEB arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü imzalandı. KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu ile İlkadım Halk Eğitim Müdür Vekili Dilaver Gül tarafından imzalanan protokolle özellikle kız çocukları ve engellilerin istihdamın artırılması ve geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları, kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla uygulamalı girişimcilik eğitim programlarının düzenlenmesi, bu eğitimlerden mezun girişimcilerin KOSGEB yeni girişimci desteğine başvurabilmelerini sağlamak amaçlanıyor.

Proje ilgili açıklamada bulunan Proje Koordinatörü ve Orta Karadeniz Engelliler Dernek Başkanı Mehmet Akbulut, "İlkadım Halk Eğitim Merkezi tarafından ilk kez verilmeye başlanılan uygulamalı girişimcilik eğitimleri KOSGEB ile işbirliği içinde düzenleniyor. Eğitimi başarı ile bitirenlere KOSGEB yeni girişimci desteğine başvuru yapmaları için gerekli olan KOSGEB sertifikaları verilecek. Yeni iş alanlarının sayısının artırılması için özellikle kız çocuklarımızın ve engellilerin girişimci ruhunu harekete geçirmek gerekiyor. Halk eğitim merkezi tarafından "Hayata Tutunuyorum" projesi içeriğinde 31 Ekim gününe kadar devam edecek olan 120 kişinin faydalandığı ücretsiz bu eğitimlere 18 yaşını tamamlamış özellikle kızlar ve engelliler katılabileceklerdir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber