Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 23 Ocak 2018 - 10:48 Yorum: 0

Engellinin aracı bulundu, annesi gözyaşlarına boğuldu

Adana'da kursa katılmak üzere geldiği engelli derneğinin önünden akülü aracı, bir engelli tarafından çalındığı ortaya çıkan Ahmet Aydoğan'a, polis...

Engellinin aracı bulundu, annesi gözyaşlarına boğuldu

Adana'da kursa katılmak üzere geldiği engelli derneğinin önünden akülü aracı, bir engelli tarafından çalındığı ortaya çıkan Ahmet Aydoğan'a, polis engelli aracını bulup teslim edince annesi sevinç gözyaşlarını tutamadı.

Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesi, Tepabağ Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, 6 yaşında geçirdiği trafik kazası nedeniyle yüzde 82 bedensel engelli olan ve akülü araca mahkum yaşayan 45 yaşındaki Ahmet Aydoğan, 3 tekerlekli akülü aracıyla bundan yaklaşık 15 gün önce engelliler derneğindeki bilgisayar kursuna katılmak üzere geldi. Aydoğan akülü aracını dernek binası önüne bırakıp kursa katıldı. Aydoğan, kurs bittikten sonra dışarı çıktığında akülü aracının yerinde olmadığını fark edinci polisi aradı. Polis ihbar üzerine akülü aracı bulmak için çalışma başlattı. 5 Ocak Polis Merkezi Amirliği yaptığı çalışma sonunda Yüreğir ilçesinde Özgür Mahallesi'nde yüzde 50 bedensel engelli Burhan Y.'yi akülü aracı kulanırken yakaladı. Polis yaptığı karşılaştırma da aracın Aydoğan'a ait olduğu kesinleşti. Burhan Y. ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Zanlının ifadesinde aracı çalmadığını bulduğunu söylediği ileri sürüldü. Zanlı ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

"Polis arayınca uyuyamadılar"

Polis yapılan bu tespitin ardından engelli Ahmet ve annesi Makbule Aydoğan'ı (72) telefonla arayarak akülü aracı bulduklarını polis merkezine gelmeleri gerektiğini söyledi. Akşam olduğu için anne ve oğul sevinçten sabaha kadar uyumayıp ertesi gün polis merkezinin yolunu tutarak akülü aracı aldılar. Akülü aracı karşısında gören anne ve oğul çok mutlu oldu. Engelli Aydoğan bilgisayar kursunda ders yaparken engelli aracının çalındığını belirterek, "Ben 6 yaşındayken araba çarptı ayağımdan engelliyim ve o zamandan beri bu şekilde tekerlekli sandalyedeyim. Engelli aracımı çaldılar çok üzüldüm yapmamaları lazım çünkü o benim elim ayağım. Aracım çalınınca da çıktım yürüdüm ama fazla uzağa gidemiyorum hemen yoruluyorum. Polislerimiz bulup teslim etti çok mutluyum" dedi.

Anne Aydoğan ise, "İyilik edenler iyilik bulsun, şu çocuğumu sevindirdiler Allah'ta kendilerini sevindirsin. Çocuğumu mutlu görünce bende mutlu oluyorum. Oğlumun aracını dernekte çalmışlar ve bulunamaz diye çok korktum. Bulunduğunu öğrenince ne çocuğum ne de ben sevincimizden uyuyamadık" diyerek gözyaşı döktü.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber