Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 01 Eylül 2016 - 15:58 Yorum: 0

“Engelsiz” Yıldırım

Yıldırım Belediyesi, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

“Engelsiz” Yıldırım

Yıldırım Belediyesi, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde yer alan Engelsiz Masa ile ilçede yaşayan engellilerin meselelerine çözüm bulunuyor. Yıldırım Belediyesi, Mart 2014'ten bu yana 9 engelli vatandaşa tedavilerinde ulaşım ve refakat hizmeti sundu. Yapılan başvuruların değerlendirilmesiyle ihtiyaç sahiplerine de 122 tekerlekli ve 10 akülü sandalye teslim edilirken, 10 engelli vatandaşa da elektronik hasta yatağı temin edildi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Engellilerimizin hayata kazandırılması için sosyal projeler geliştirmeye özen gösteriyoruz. Onları dört duvar arasından çıkarıp hayatın vazgeçilmez unsurları olmaya teşvik ediyoruz. İhtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye ve akülü sandalye temin ederken, belediye hizmet binası bahçesine ve Barış Manço Kültür Merkezi'ne yerleştirdiğimiz akülü tekerlekli sandalye şarj istasyonları ile engelsiz ulaşım sağlıyoruz. Engelli kardeşlerimizin sosyal hayatın içinde yer almaları adına faaliyet veren "Müzik Akademisi" ve "Engelsiz Mutfak" ile imkan tanındığında ne kadar başarılı çalışmalara imza attıklarını görüyoruz. Türkiye'de bir ilk olacak "Engelsiz Yaşam Merkezi'ni de çok yakında Yıldırım'a kazandıracağız. Bünyesinde aile eğitimi bölümü, yaşlılar için destek bölümü, psikolojik destek bölümü, engelliler için oyun ve sosyal faaliyet bölümü, 200 kişilik konferans salonu, kütüphane, gündüz bakım, iş ve mesleki eğitim, pazarlama ve satış, sağlık ve rehabilitasyon bölümü, misafirhane, terapi bahçeleri, spor alanları gibi birimler yer alan veTürkiye'de başka bir örneği bulunmayan Engelsiz Yaşam Merkezi ile insanlarımızın önünde yeni ufuklar açacağız" ifadelerini kullandı.

“Engelsiz” Yıldırım

“Engelsiz” Yıldırım

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber