Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 22 Nisan 2015 - 09:19 Yorum: 0

EPDK Başkanı: Zamlar sağlıksız değil

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, tavan fiyat uygulamasının kalkmasından hemen sonra akaryakıt şirketlerinin benzin ve motorine yaptığı zamları değerlendirdi.

EPDK Başkanı: Zamlar sağlıksız değil

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, NTV yayınında tavan fiyat uygulamasının kalkmasından sonra gelen akaryakıt zamlarını değerlendirdi.

Yılmaz, akaryakıt şirketlerinin tavan fiyat uygulamasının kalkmasından hemen sonra yaptığı zamlarla ilgili şöyle konuştu:

''Akaryakıta tavan fiyatını şubat ayında getirmiştik, durup dururken fiyatlara müdahale etmiyoruz. Tavan fiyatta hedefe ulaştığımız yönünde kanaat sahibiyim. Fiyatları yine takip edeceğiz. Fiyatlarla ilgili inceleme sürecini başlatacağız. 4 ile 6 kuruş 3 ile 5 kuruş arasında zam görüyorum. Bugünkü zamlar sağlıksız fiyatlama değil. Mevzuata uymazlarsa titizlikle inceleriz. Zalim olunmasını da istemiyoruz tüketiciye haksızlık yapılmasın.''

ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Yılmaz, "TEİAŞ'tan bugün tatmin edici cevap bekliyoruz. İletim sistemi çöktüğünde, bir bina çökmesin diye en ucuza verilmeyen işi, enerji sektöründe de dikkate alınması gerekir. Bunun için kuralların belki ihdas edilmesi gerekir diye düşünüyorum. Bunların hepsini araştırıyoruz nereden kaynaklandığını" şeklinde konuştu.

DOĞALGAZ KULLANIMI

EPDK Başkanı, doğalgaz kullanımıyla ilgili olarak da konuştu:

"Bugün itibariyle 70 vilayetimizde doğalgaz konforunu bütün vatandaşlarımız yararlanıyor. 70 ile 12 senede gelmek ciddi bir rakam. 6 ilimiz de inşaat aşamasında. Yani 76 ilimize 2015'in sonuna kadar gelmiş olacak. Kaldı 5 ilimiz. Bunlar da bizden kaynaklanmadı, özel sektör oraya yatırım yapmak istemediler. Üç kez yaptık kimse fiyat vermedi. Buralara BOTAŞ iletim hattı verecek ve doğalgaz yatırımı veya dağıtımı imkanı sağlanacak."

Haber Kaynağı: NTV
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber