Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 22 Kasım 2016 - 13:43 Yorum: 0

Er-Kadın ‘Türkiye-Avrupa STK ortaklık ve işbirliği konseyi’ üyesi

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği, Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta" nın öncülüğünde, Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AK-DER) tarafından...

Er-Kadın ‘Türkiye-Avrupa STK ortaklık ve işbirliği konseyi’ üyesi

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği, Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta" nın öncülüğünde, Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AK-DER) tarafından hazırlanan, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Ülkemizin "Yurtdışındaki Kamu Diplomasisi Çalışmalarına" önemli ölçüde katkı sağlaması hedeflenen "Türkiye-Avrupa Sivil Toplum Kuruluşları Ortaklık ve İşbirliği Konseyi" üyeliğine seçildi.

Avrupa'dan 5 ülke ve Türkiye'den 7 bölgeden 45 Sivil Toplum Kuruşu'nun katıldığı, Türkiye - Avrupa Sivil Toplum Kuruluşları Ortaklığı ve İşbirliği Konseyi Konya" da gerçekleşti.

Projenin birinci gününde Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta selamlama konuşmalarını gerçekleştirdi. AK-DER yönetim kurulu başkanı Yrd.Doç.Dr Aynur Görmez'in derneğin kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 45 Sivil Toplum Kuruşları'nın tanışma toplantısı yapıldı.

Projenin ikinci gününde 45 Sivil Toplum Kuruşları konseyin Çalışma Usul ve Esaslarını belirlemek üzere bir araya geldi. Yönetim Kurulu ve Komisyon üyeleri seçildi. Akşam, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Öztürk, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kudret Bülbül, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın katılımıyla Konseyin tanıtım toplantısı yapıldı ve takiben katılımcı Sivil Toplum Kuruşları kendilerini ve yöresel lezzetlerini tanıttığı Sivil Toplum Kuruşları Fuarı gerçekleştirdi.

Projenin üçüncü gününde Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kudret Bülbül, Başbakanlık Dış İlişkiler Başkanı Gürsel Dönmez, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Genel Koordinatörü Ali Osman Öztürk ve Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu ziyaret edildi. Akabinde 15 Temmuz da yaşananların anlatıldığı ve TBMM Çalışma usulleri hakkında bilgilerin verildiği Gazi Meclis ziyareti gerçekleştirildi.

Projenin dördüncü gününde Türkiye - Avrupa Sivil Toplum Kuruşları Ortaklık ve İşbirliği Konseyinin yıllık çalışma planlarının ve değerlendirme toplantısının ardından faaliyet kapanışı yapıldı.

ER-KADIN Yönetim Kurulu Başkanı Zekiye Çomaklı, "Konya Milletvekili AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Delegasyonu Üyesi Dr. Leyla Şahin Usta'nın davet mektubu ile Konya da düzenlenen beş günlük toplantıda Doğu Anadolu'yu temsilen katılan Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği, Konsey üyesi olarak Türkiye başta olmak üzere Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda ve Belçika olmak üzere 6 Ülkedeki Türk Sivil Toplum Kuruluşlarının ortaklığıyla faaliyetlerde yer alabilecektir. Bu durum bizi oldukça mutlu etmiştir " dedi.

Er-Kadın ‘Türkiye-Avrupa STK ortaklık ve işbirliği konseyi’ üyesi

Er-Kadın ‘Türkiye-Avrupa STK ortaklık ve işbirliği konseyi’ üyesi

Er-Kadın ‘Türkiye-Avrupa STK ortaklık ve işbirliği konseyi’ üyesi

Er-Kadın ‘Türkiye-Avrupa STK ortaklık ve işbirliği konseyi’ üyesi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber