Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 15 Aralık 2017 - 17:08 Yorum: 0

ERA Gayrimenkul Kıbrıslı Yalısı’nın tanıtımını üstlendiğini duyurdu

ABD merkezli uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi ERA Gayrimenkul, 300 yıllık Kıbrıslı Yalısı'nın yurt içi ve yurt dışı tanıtımını üstlendiğini...

ERA Gayrimenkul Kıbrıslı Yalısı’nın tanıtımını üstlendiğini duyurdu

ABD merkezli uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi ERA Gayrimenkul, 300 yıllık Kıbrıslı Yalısı'nın yurt içi ve yurt dışı tanıtımını üstlendiğini duyurdu.

ABD merkezli uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi ERA Gayrimenkul, Üsküdar'daki eski Küçüksu Plajı'nın yanında bulunan ve 64 metrelik cephesiyle ünlü olan Kıbrıslı Yalısı'nın yurt içi ve yurt dışı tanıtım hakkını elde ettiğini açıkladı.

Harem ve selamlık kısımlarından oluşan yalı 64 metrelik deniz cephesi ile dikkat çekiyor. İçerde, biri merkezde, ikisi kenarlarda olmak üzere, deniz ve kara cephelerini alan üç büyük sofası bulunan yalının tanıtımı hakkında görüşlerini belirten ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, "İstanbul'da Boğaz'a en geniş cephesi olan bu tarihi yalının yurt içi ve yurt dışı tanıtım işlemleri için firmamıza gösterilen teveccüh karşısında çok mutluyuz. Geçmişten günümüze çok önemli devlet ve sanat insanlarını ağırlayan yalı, eşsiz manzarası ve konumu ile eşsiz bir hayat sunuyor" dedi.

Tanıtım çalışmalarını sıra dışı kılan en önemli detayın İstanbul'un tanıtımına yapılacak katkı olduğunu vurgulayan Atalay, "Bu yalının Türkiye için bir kültür mirası olduğunun bilinciyle gerçekleştireceğimiz tanıtım çalışmalarında geçmişten bugüne malikleri tarafından büyük bir özenle bakılan yalının aynı özenle tanıtım çalışmalarını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

18. YY'da I. Abdülhamid tarafından Sadrazam Mehmed İzzed Paşa için yaptırılan yalı 1840'da üç farklı sultana sadrazamlık yapmış olan Kıbrıslı Mehmet Emin Paşa tarafından satın alındı. Yalı günümüze kadar İmparatoriçe Eugenie, Irak Kralı II. Faysal, Şair Yahya Kemal Beyatlı gibi önemli isimlere ev sahipliği yaptı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber