Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 17 Aralık 2018 - 11:08 Yorum: 0

Erasmus kapsamında Büyükçekmece’ye gelen öğrenciler ebru sanatı ile tanıştı

Erasmus programı kapsamında Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'na gelen yabancı uyruklu öğrenciler Büyükçekmece Belediyesi sayesinde ebru sanatı ile...

Erasmus kapsamında Büyükçekmece’ye gelen öğrenciler ebru sanatı ile tanıştı

Erasmus programı kapsamında Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'na gelen yabancı uyruklu öğrenciler Büyükçekmece Belediyesi sayesinde ebru sanatı ile tanıştı.

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Eğitmeni Nurhan Gezen, Erasmus Propjesi kapsamında Romanya, Portekiz, İsveç ve İtalya'dan Büyükçekmece'ye gelen 27 yabancı öğrenciye ebru sanatını uygulamalı olarak öğretti.

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ebru sanatı eğitiminde öğrencilerin yaptığı çalışmalar kendilerine hediye edildi.

"Fahri elçimiz olacaklar"

Sanata ve sanatçıya verdiği değerden ötürü Büyükçekmece'nin kültür ve sanat kenti olarak tanınmasını sağlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "4 farklı ülkeden gelen erasmus öğrencilerini Büyükçekmece'de misafir ettiğimiz için çok mutlu oldum. İlk defa ebru sanatıyla tanışan öğrenciler, Halk Akademisi Eğitmenimiz Nurhan Gezen ile birbirinden özgün çalışmalar ortaya çıkarttı. Ebru sanatıyla ilk kez Büyükçekmece'de tanışan öğrenciler ülkelerine döndükten sonra da bizim kültürümüzü ve sanatımızı tanıtan birer fahri elçimiz olacaklardır" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber