Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Eylül 2016 - 09:38 Yorum: 0

Erçek’te kuş ölümleri

Van Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü Erçek Gölü'ndeki kuş ölümleri ile ilgili yaptığı çalışmalarda ölen bazı kuşların ishale...

Erçek’te kuş ölümleri

Van Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü Erçek Gölü'ndeki kuş ölümleri ile ilgili yaptığı çalışmalarda ölen bazı kuşların ishale bağlı dehidrasyon sonucu olduğu tespit edildi.

Konu ile ilgili Van Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Erçek Gölü'ndeki kuş ölümleri ile ilgili ihbar ilk olarak 27 Ağustos 2016 tarihinde şube müdürlüklerine geldikten sonra, aynı gün ivedi olarak şube müdürlüğü elamanlarının Erçek Gölüne gönderildiği belirtildi. Alanda yapılan kontrollerde 3 hasta yaban ördeği tespit edildiği açıklamada, "Konu ile ilgili olarak Karagündüz ve Erçek mahallesi sakinleri ile görüşülmüştür. Kuş ve ördek ölümlerinin yeni başladığı, aşırı ölümlerin olmadığı mahalle sakinleri tarafından beyan edilmiştir. Konu ile ilgili vatandaşlara yönelik, şube müdürlüğümüz tarafından gerekli bilgilendirmeler yapılmış, hasta hayvanlar gerekli tetkiklerin yapılması için ivedi olarak YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüne götürülerek Doç. Dr. Loğman Aslan'a teslim edilmiştir. YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Loğman Aslan'ın, hasta yaban ördekleri üzerinde yaptığı muayene sonrası hazırlamış olduğu raporda; bazı su kuşlarında ishale bağlı dehidrasyon sonucu ölüm şekillendiği ve şu an için korkulacak bir vakanın olmadığı tespit edilmiştir. İl şube müdürlüğümüz tarafından, olayın duyulduğu 27 Ağustos 2016 tarihinden sonra da düzenli olarak alana gidilerek gerekli kontroller yapılmış, münferit olarak hasta ve ölü hayvanlar gözlenmiştir. Hasta hayvanlar gerekli tedavileri yapılmak üzere YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüne götürülmüştür. Yine ölü yaban hayvanları da gerekli tetkikler yapılmak üzere aynı merkez müdürlüğüne götürülmüştür. Bu güne kadar yapılan denetimlerde kitlesel ölümlerin olmaması ve muayenesi yapılan yaban hayvanlarında bulaşıcı bir hastalığın olmaması tek tesellimiz olmuştur. Tarafımızca denetimler sürdürülmektedir" denildi.

Erçek’te kuş ölümleri

Erçek’te kuş ölümleri

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber