Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Ekim 2016 - 13:13 Yorum: 0

Ercik; "Mersin iyi yönetilmiyor"

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Mersin'in iyi yönetilmediğini savunarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın belediyecilikte sınıfta...

Ercik; 'Mersin iyi yönetilmiyor'

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Mersin'in iyi yönetilmediğini savunarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın belediyecilikte sınıfta kaldığını ileri sürdü.

Ercik, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı eleştirerek, kentin sorunlarının çözümü noktasında Kocamaz ve ekibinin beklentilerin çok uzağında kaldığını öne sürdü. Kocamaz'ın yaptığı ve yapamadığı hizmetlerinden dolayı vatandaş ve esnafın mağdur olduğunu savunan Ercik, "Büyükşehir Belediye Başkanlığına geldikleri günden bu yana icraat üretmekten çok sorun yaratan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bugün Mersin'in çözüm bekleyen yığınla sorunu varken Kocamaz, kuru gürültüden başka bir şey yapmıyor. Lafa gelince mangalda kül bırakmıyorlar, iş icraata gelince ortada yoklar" dedi.

"Trafik sorunu hala çözülemedi"

Mersin'in bugün en büyük problemlerinden biri haline gelen trafik sorununun her geçen gün katlanarak büyüdüğünü söyleyen Ercik, "Büyükşehir Yasası ile birlikte ciddi bir bütçeyi yöneten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, adeta şov haline getirdiği battı- çıktı projesi ile birçok mağdur yaratmıştır. GMK Bulvarı üzerine yaptıkları Tulumba Battı-Çıktısının hala üst geçitleri bitmiş değil iken, Okan Merzeci Bulvarı üzerinde inşa edilecek olan Demokrasi Kavşağı Bat-Çık Projesi'nin temeli atıldı. Hatalı bir proje olan Tulumba battı çıktısı çevre esnafı bitirmiş durumda. Kaldı ki, bu proje trafik sorununu da çözmüş değil" diye konuştu.

"Büyükşehir Belediyesi, Kocamaz'a 1 gömlek fazla geldi"

Otogar sorununun da hala tam anlamıyla çözüme kavuşturulamadığını belirten Ercik, "İşletmeci firma ile yapılan anlaşmalar neticesinde bugün otogarda yaşanan sorunlar çözüme kavuşturulamadı. Gelinen noktada görüyoruz ki, hem vatandaş hem esnaf hem de işletme ihalesini alan firma mağdur durumda. Buradan da anlaşılacağı gibi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Burhanettin Kocamaz'a 1 gömlek fazla gelmiştir. Bu işin altından kalkamamışlardır. Mersin artık sorunlarına çözüm üretecek bir belediyecilik anlayışına ihtiyaç duymaktadır. Belediye Başkanı laf üreteceğine hizmet üretmelidir" ifadelerini kullandı.

"Mersin bir dönemi daha kayıplarla geçiriyor"

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kaynaklarının sağlıklı bir şekilde kullanılamadığını savunan Ercik, şöyle devam etti; "Bugün Mersin Büyükşehir Belediyesi iflasın eşiğine gelmiştir. Kaynaklar doğru bir şekilde kullanılmamakta, her geçen gün belediye borca sokulmaktadır. Bir kez daha görülüyor ki, Macit Özcan ile 15 yılını kaybeden Mersin, Kocamaz ile bir dönemi daha kayıpla geçirecektir. Bizim beklentimiz Mersin'in iyi yönetilmesi. Kent adına yapılacak projelerde biz AK Parti olarak taşın altına elimizi her zaman koymaya hazırız. Ancak bu durum maalesef bu zihniyetle çok mümkün görünmüyor."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber