Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 02 Nisan 2015 - 17:53 Yorum: 0

Erciş'te su arıtma tesisi yeniden düzenleniyor

VAN (AA) - Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, İller Bankası’ndan aldığı krediyle finanse ettiği çalışmayla Erciş terfi merkezini yeniden...

Erciş'te su arıtma tesisi yeniden düzenleniyor

VAN (AA) - Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, İller Bankası’ndan aldığı krediyle finanse ettiği çalışmayla Erciş terfi merkezini yeniden düzenliyor.

TOKİ'nin 2011 yılında yapımına başladığı ve Erciş Belediyesine devrettiği atık su arıtma tesisi, taahhüt edilen maddelerin yerine getirilmemesinden kaynaklı uzun süre işlevselliğini kaybetmişti.

Bunun üzerine harekete geçen VASKİ Genel Müdürlüğü, İller Bankasından aldığı kredi ile terfi merkezini yeniden düzenlemeye başladı.

Erciş sahilinde bulunan tesislerde saptanan eksikliklerin giderilmesi ile Erciş merkez ve bağlı mahallelerden gelen atık suların artıma işleminin karşılanması planlanıyor.

Terfi merkezini ziyaret eden Erciş Belediye Başkanı Diba Keskin, aralık ayında bitirilmesi planlanan çalışmanın daha erken tamamlanmasını isteyerek, atık suların göle ve doğaya zarar verdiğini anımsattı.

Hiç kimsenin doğaya zarar vermek gibi bir lüksünün olmadığını dile getiren Keskin, Erciş Belediyesi olarak çevrenin ve doğanın zarar görmemesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Çalışanlarla bir süre sohbet eden Keskin, daha sonra tesisten ayrıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber