Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 06 Mart 2015 - 15:53 Yorum: 0

Erciyes Pediatri Akademisi Kış Kongresi

ERÜ tarafından düzenlenen kongreye, yaklaşık 300 bilim insanı katılıyor

Erciyes Pediatri Akademisi Kış Kongresi

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen Erciyes Pediatri Akademisi Kış Kongresi başladı. 

ERÜ Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongreye, farklı üniversitelerden 300 bilim insanı katılıyor. 

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Tamer Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ERÜ'nün Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden biri olduğunu, Tıp Fakültesi'nin de bu yıl 40. yılını kutladığını söyledi. 

Bugüne kadar çok sayıda mezun verdiklerine dikkati çeken Güneş, "Öğrencilerimizin mezuniyet sonrası eğitimlerine katkı sağlamak istedik. Bu amaçla kongre düzenleyelim, bilgilerini güncelleyelim istedik. Bu ilki. İnşallah bundan sonra daha kapsamlı kongreler düzenleyeceğiz" dedi. 

Güneş, kongreye yaklaşık 300 bilim insanının katıldığını belirterek, 50'nin üzerinde de bildiri sunulacağını kaydetti. 

Kongrede, yenidoğan kalp ve böbrek hastalıkları, endokrin sorunları, hormonal bozukluklar, obezite gibi hastalıklardaki son gelişmelerin ele alınacağını vurgulayan Güneş, kongrenin yarın sona ereceğini sözlerine ekledi. 

Öte yandan, Erciyes Pediatri Hemşireliği Kongresi de Erciyes Pediatri Akademisi Kış Kongresi ile eş zamanlı olarak Sabancı Kültür Merkezi'nde yapılıyor. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber