Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2016 - 13:38 Yorum: 0

Erciyes Teknopark’a Birincilik Ödülü

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksine Göre "Gelişmekte Olan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri" Kategorisinde Erciyes Teknopark Yine Birinci Oldu

Erciyes Teknopark’a Birincilik Ödülü

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksine Göre "Gelişmekte Olan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri" Kategorisinde Erciyes Teknopark Yine Birinci Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımlarıyla düzenlenen 4. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'nde, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi açıklandı. Açıklanan endekse göre; 5-9 yaş aralığında "Gelişmekte Olan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri" kategorisinde bu yıl da birinci olan Erciyes Teknopark, Türkiye genelinde 5'nci sıradaki yerini koruyarak önemli bir başarıya imza atmış oldu.

İlki 2013 yılında düzenlenen ve Türkiye'de teknoloji geliştirme bölgelerinde yürütülen Ar-Ge projeleri ile bu projeler sonucunda ortaya çıkan teknoloji ürünlerinin tanıtıldığı 4. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi 23 Kasım 2016 Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından açılışı yapılan zirveye, Erciyes Teknopark'ı temsilen Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven ile Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Sema Aslan katıldı.

Zirvenin ödül töreninde, "5-9 Yaş Aralığında Gelişmekte Olan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri" kategorisinde birinciliğini, Türkiye'deki tüm teknoparkların sıralandığı kategoride ise beşinciliğini koruyan Erciyes Teknopark'a ödül, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından verildi.

Bakan Özlü'nün elinden birincilik ödülünü alan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Erciyes Teknopark'ın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Güven, "Ülkemizin kendi teknolojilerini geliştirmesi, geliştirdiği teknolojiyi ihraç etmesi ve bu yolla ekonomik kalkınmayı sağlaması kaçınılmazdır. Bu süreçte de teknoparklar önemli ve kritik bir role sahiptir. Gerek genç nüfusun varlığı, gerekse yetişmiş insan gücü potansiyeli açısından çok büyük bir kaynağa sahip olan ülkemiz, atılım için uygun yasal zemini de mevzuat açısından oluşturmuş durumdadır. Zihinsel dönüşümün önünü açan devlet idaresi, gençlerin, genç girişimcilerin, bilgiyi üretenlerin en büyük destekçisi konumuna gelmiştir. Biz de bu bilinçle hem Erciyes Üniversitesi'nde, hem de Erciyes Teknopark'ta çalışmalarımıza büyüyen hedeflerle devam ediyoruz" dedi.

Bünyesinde 195 Ar-Ge firması faaliyet gösteren Erciyes Teknopark'ta 700'den fazla nitelikli personel çalışmakta ve 300 kadar Ar-Ge projesi yürütülmektedir. Kurulduğu günden bugüne kadar toplamda 707 Ar-Ge Projesi ve 310 milyon TL'yi aşan Ar-Ge cirosuna ulaşan Erciyes Teknopark, kısa zamanda yaptığı çalışmalarla büyüyen Türkiye'nin teknoloji üssü olma yönünde emin adımlarla ilerlemeye devam etmektedir.

Erciyes Teknopark’a Birincilik Ödülü

Erciyes Teknopark’a Birincilik Ödülü

Erciyes Teknopark’a Birincilik Ödülü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber