Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Ekim 2016 - 15:13 Yorum: 0

Erciyes Üniversitesi Bahreyn Basınında

Bahreyn Krallığı Yüksek Sağlığı Şurası Başkanı Emir Şeyh Muhammed Bin Abdullah Al Khalifa ve beraberindeki heyetin Erciyes Üniversitesi'ndeki ziyaretleri...

Erciyes Üniversitesi Bahreyn Basınında

Bahreyn Krallığı Yüksek Sağlığı Şurası Başkanı Emir Şeyh Muhammed Bin Abdullah Al Khalifa ve beraberindeki heyetin Erciyes Üniversitesi'ndeki ziyaretleri ve imzalanan iyi niyet ve işbirliği protokolü, Bahreyn basınında geniş yer buldu.

Bahreyn'deki gazeteler, Emir Şeyh Muhammed Bin Abdullah Al Khalifa'nın açıklamalarına ve imzalanan protokolün içeriğine yer verirken; sağlık sektöründe gerçekleştirilen bu protokolün gerek King Hamad Üniversitesi, gerekse Erciyes Üniversitesi'ne önemli katkı sağlayacağına değindi.

29 Eylül 2016 tarihinde Erciyes Üniversitesi Rektörlüğünde, Erciyes Üniversitesi ile Bahreyn Kign Hamad Üniversitesi arasında iyi niyet ve işbirliğini içeren protokole Bahreyh Krallığı Yüksek Sağlık Şurası Başkanı Emir Şeyh Muhammed Bin Abdullah Al Khalifa ile Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven imza koymuştu.

İmzalanan eğitim ve işbirliği protokolü çerçevesinde, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri, Bahreyn de kurulacak Hematoloji-Onkoloji Hastanesi'nin personeline eğitim verecek.

Protokol kapsamında Bahreyn'den ilk grupta önümüzdeki Kasım ayında 12 doktor ve 20 hemşire Erciyes Üniversitesi'ne gelerek hematoloji-onkoloji alanında 6 ay eğitim alacaklar. Bu personeller buradaki eğitimlerinin ardından ülkelerine döndüklerinde kurulacak Hematoloji-Onkoloji Hastanesi'nde görev yapacak.

Ayrıca imzalanan protokol kapsamında Bahreyn Krallığından, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerine kemik iliği ve diğer branşlarda tedavi için hastalar gelecek.

Bahreyn Krallığı ile sağlık alanındaki bu işbirliğinin önümüzdeki yıllarda artarak devam etmesi hedefleniyor.

Erciyes Üniversitesi Bahreyn Basınında

Erciyes Üniversitesi Bahreyn Basınında

Erciyes Üniversitesi Bahreyn Basınında

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber