Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 10:23 Yorum: 0

Erciyes Üniversitesi’nde Kadına Şiddet Konulu Seminer

Türk Hukuk Enstitüsü Kayseri Şubesinden Avukat Burçin Akbulut, erkeğin kadına uyguladığı şiddete karşı yapılan hukuki düzenlemelerin çoğunun, kadın...

Erciyes Üniversitesi’nde Kadına Şiddet Konulu Seminer

Türk Hukuk Enstitüsü Kayseri Şubesinden Avukat Burçin Akbulut, erkeğin kadına uyguladığı şiddete karşı yapılan hukuki düzenlemelerin çoğunun, kadın hak örgütlerinin çalışmaları sonucunda gerçekleşebildiğini söyledi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Öğrenci Konseyi tarafından, Turizm Fakültesi Prof. Dr. Cengiz Utaş Konferans Salonunda, kadına şiddet konulu "Yalnız Değilsiniz" semineri düzenlendi. Oturum başkanlığını ERÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeliz Yıldırım'ın yaptığı seminere, Türk Hukuk Enstitüsü Kayseri Şubesinden Avukat Burçin Akbulut, Kayseri Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Fatma Oytun, Psikolojik Danışman Esra Çağır konuşmacı olarak katıldı.

ÖRGÜTLÜ KADIN GÜÇLÜ KADIN…

İlk konuşmayı Avukat Burçin Akbulut yaptı. Kadınların, erkek tarafından kendisine uygulanan şiddet karşısında kanuni haklarına dair bilgi veren Avukat Burçin Akbulut, kadın hakları konusunda yapılan kanuni düzenlemelerin, kadınların lehine olabilmesinin ön koşulunun, kadınların sivil toplum kuruluşlarında örgütlenebilmeleri olduğunu ifade etti. Son zamanlarda tedbir kararının kaldırılmasına dair çıkan söylenti üzerine, sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları ile kaldırılmanın engellenmesi yönünde karar alınmasının sağlandığını belirten Avukat Burçin Akbulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erkeğin ev içinde birlikte yaşadığı, hatta bu kan bağı bulunmayan bir başka kişi de olabilir, bir kadına karşı şiddet uygulaması sonucunda hakimin ya da daire amirinin şahsın evden uzaklaştırılmasına karar vermesine tedbir kararı diyoruz. Tedbir kararı sıkça alınıyor. Ama şiddete uğrayan kişi ne kadar korunuyor işte orası biraz tartışılıyor. Evden uzaklaştırma kararı şiddet uygulayanı daha da hiddetlendirdiği için evden uzaklaştırmalar genelde ölümle sonuçlanıyor şeklinde bir söylenti var. Bu nedenle tedbirin kaldırılması ile ilgili çalışmaların olduğu duyumları geldi kulağımıza. Türkiye Barolar Birliği'nin Kadın Hakları Komisyonu'nun oluşturduğu TÜBAKKOM başta olmak üzere bazı sivil topluk kuruluşlarının kadına şiddetle ilgili ciddi çalışmaları var. Bu söylentiler üzerine var olan tedbir kararının kaldırılmasından ziyade, teknik takip yolu ile takibinin sağlanarak suçun oluşmasını engellemeye yönelik elektronik kelepçenin hayata geçirilmesi ile ilgili ciddi çalışmalar yürütülüyor. Bu, kadın hak örgütlerinin ve kadın duyarlılığı ile çalışma yapan grupların çabası ile oldu. Aksi takdirde her torba kanunda olduğu gibi bu düzenleme de sümen altı edilip değiştirilebilecek bir kanun maddesiydi."

Avukat Burçin Akbulut'un ardından, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Fatma Oytun, engelli kadının uğradığı şiddet; Psikolojik Danışman Esra Çağır da şiddete uğrayan kadının psikolojisine dair değerlendirmelerde bulundu. Seminer, konuşmacıların, öğrencilerin sorularını yanıtlaması ile son buldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber