Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Eylül 2016 - 09:13 Yorum: 0

Erciyes’te yaz mevsimi dolu dolu geçti

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Erciyes Dağı'nda kış sporlarının yanı sıra yazın yapılan faaliyetlerle de Erciyes'i gündem...

Erciyes’te yaz mevsimi dolu dolu geçti

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Erciyes Dağı'nda kış sporlarının yanı sıra yazın yapılan faaliyetlerle de Erciyes'i gündem de tutmak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı'nda, kayağın yanı sıra yaz aylarında da yapılan organizasyonlar ile canlılığını koruyor. Çalışmalar hakkında bilgiler veren Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, "Büyükşehir Belediyemizin Erciyes Master programı Erciyes'i 4 mevsim kullanılabilir bir turizm destinasyonu haline getirmek. Bu yüzden de sürekli kayak yapıldığı için kışın zaten Erciyes gündem de oluyor. Kışın da çeşitli uluslararası müsabakalarla Erciyes'i gündem de tutuyoruz. Fakat bizim açımızdan yazın boş geçmemesi önemli. Erciyes'i yine insanların gündeminde tutmak, Erciyes'te yazın da bir çok faaliyetin yürütüldüğünü insanlara aktarmamız gerekiyor. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi de, darbe günü uluslararası bir maraton yaptık. 16-17 Temmuz'da Erciyes Dağ Koşusu yaptık. Gece darbe oldu, sabah 9'da start verdik. Yaklaşık 7 ülkeden gelen atletlerimiz Erciyes dağının muhtelif bölgelerinde çeşitli kategorilerde koşu yarışmasına katıldılar ve başarılı bir organizasyon geçti. Her ne kadar darbenin ve o andaki gündemin gölgesinde kaldıysa da biz aynı zamanda bu kalkışmalara "Siz ne yaparsanız yapın hayat devam ediyor, uluslararası müsabakaları engelleyemezsiniz" mesajını vermek istedik. Onun da öyle bir manası vardı" ifadelerini kullandı.

Bu yaz sezonun da ilk defa tarifeli zirve tırmanışlarının düzenlendiğini kaydeden Cıngı, "Biliyorsunuz ki daha çok rastgele çeşitli gün ve gecelerde zirve tırmanışı düzenleniyordu. Biz bu yıl her hafta cumartesi günü saat 3 de ekipleri oluşturarak dağda konaklamalı ve Pazar günü zirveye ulaşacak şekilde bir program yaptık. Tüm Türkiye'den rağbet gördü. Sadece Kayseri'den değil, Antalya'dan, İstanbul'dan, Ankara'dan Erciyes'e zirveye çıkmak isteyip de bir imkan bulamayan fırsat bulamayan, yolunu bilemeyen birçok dağcı bizim ekiplerimizde zirve yapma fırsatını yakalamış oldu" diye konuştu.

Cıngı konuşmasını şöyle tamamladı:

"Zaten her yılda çeşitli bisiklet festivalleri, yarışmalar yapmıştık. Bu yıl Türkiye'de bir ilk Erciyes'te Down Hill parkuru oluşturduk. Yani iniş parkurunu oluşturduk. Bu profesyonel bir parkur ve Alp'ler de işte Amerika'daki, Kanada'daki büyük dağlarda bulunan bisikletlilerin de işte rampalarla, duvarlarla, basamaklarla, kayalık arazilerle kendilerini test ettikleri, hız yapabildikleri, uçabildikleri, çok tehlikeli virajları, çok süratle alabildikleri bir parkur oluştu. Türkiye'de ilk oldu ve geçtiğimiz günlerde de yine 2 gün süren Salcano Erciyes Bisiklet Günleri adı altında hem normal bisikletliler için hem dağ bisikletliler için hem de Down Hill bisikletlileri için Türkiye kupaları düzenledik. Uluslararası müsabakalar yaptık ve o da çok ciddi ilgi çekti. Bunun dışında karavan ve kamp alanımız sürekli halkımızın yoğun ilgisine mahzar oluyor. Düzenli bir çadır kamp alanından insanların suya, temel ihtiyaçlara elektriğe kavuşa bildikleri, bunun yanında da dağ atmosferini yaşayabildikleri ve yazın o en sıcak günlerde burada Erciyes'in serin ve güzel havasından istifade edebildikleri bir çadır kamp alanımız var. Çadırları biz kuruyoruz ve insanlara temel hizmetler vererek onları burada güzel zaman geçirmeye çağırıyoruz. Çok yoğun ilgi vardı. Her geçen yıl da artıyor. Çok şükür onda iyi bir ivme yakaladık ve bunun yanında zaten her hafta sonu 4-5 bin vatandaşımız gelip Tekir'de 4 mevsim çalışan gondol mekanik tesisimizden istifade ettiler. Burada piknik yaptılar, bisiklet sürdüler, yürüyüş yaptılar. Yani Erciyes halkın yazında gündeminde olmaya gözdesi olmaya devam etti ve özellikle şehrin bunaltıcı havasından sıkılan vatandaşlarımız kendilerini Erciyes'e atıp zaman geçirdiler."

Erciyes’te yaz mevsimi dolu dolu geçti

Erciyes’te yaz mevsimi dolu dolu geçti

Erciyes’te yaz mevsimi dolu dolu geçti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber