Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Ağustos 2014 - 21:58 Yorum: 0

Erdek'te balık avlanma sezonu açılışı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Balıkesir İl Müdürü Erdurmuş: -''Halen, 62 milyar dolar gayri safi hasıla ile tarım sektöründe Avrupa birincisi olup, dünyada yedinci büyük tarım ülkesiyiz. Su ürünlerimize büyük önem veriyoruz.''

Erdek'te balık avlanma sezonu açılışı

BALIKESİR (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Balıkesir İl Müdürü Erdurmuş, ''Halen, 62 milyar dolar gayri safi hasıla ile tarım sektöründe Avrupa birincisi olup, dünyada yedinci büyük tarım ülkesiyiz. Su ürünlerimize büyük önem veriyoruz.'' dedi.

2014 balık avlanma sezonu, Erdek'e bağlı Çakıl Mahallesi'nde de törenle açıldı. Törene, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Belediye Başkan Vekili Canan Kırdar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Balıkesir İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş ve AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever ile davetliler katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Erdek Belediyesi Başkan Vekili Canan Kırdar, kendisinin de bir balıkçı kızı olup, akrabalarının da  geçimlerini balıkçılıkla sağladıklarını belirterek, ''Balıkçılık, çok zor bir meslek. Çocukluğum, balıkçı olan babamı çok az görerek geçti. Balıkçılık, büyük bir alın teri gerektiriyor. Günümüzde, denizin bölünüp, bazı kişilere satılacağı haberlerini duyuyoruz. Dilerim, böyle bir uygulama olmaz.'' dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Balıkesir İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş ise tarım sektörü ve buna bağlı olarak balıkçılığın, ülkemizin kalkınmasında önemli rol oynayıp, ülkemize döviz kazandırdığının altını çizerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Halen, 62 milyar dolar gayri safi hasıla ile tarım sektöründe Avrupa birincisi olup, dünyada yedinci büyük tarım ülkesiyiz. Su ürünlerimize büyük önem veriyoruz. Bu konuda ayrı bir genel müdürlük kuruldu. Su ürünleri açısından güçlü bulunan yerlerde ise şube müdürlükleri oluşturuldu. Balıkçılarımıza, yeni avlanma sezonunda hayırlı kazançlar diliyoruz. Ancak bizim bir de denetim yüzümüz var. İl müdürlüğü olarak Ege ve Marmara denizlerinde denetimler yapacağız. Balıkçılardan bize yardımcı olmalarını ve avlanma konusundaki yasaklara uymalarını bekliyoruz. Çünkü ancak o zaman sürdürülebilir ve gelecek kuşaklara aktarılabilir balıkçılıktan söz edebiliriz.''

Kaymakam Kaygısız da Çakıl Mahallesi'nin hemen hemen tüm gelirini balıkçılıktan sağladığını dile getirerek, ''Balıkçılık, bu mahalle için en önemli girdi kaynağı. Yine hayvansal proteinin en önemli kaynağının balık olduğu biliniyor. Sürdürülebilir balıkçılık için elbette ki 15 Nisan-1 Eylül tarihleri arasındaki avlanma yasağına uymak gerekiyor ama bu dönem dışında da yasakları delmemek zorundayız.'' diye konuştu.

Açılış duası ve konuklara motorda balık ikramının ardından Çakıl Mahallesi tekneleri, denize açıldı. Mahallede yaklaşık 200 tekne bulunuyor.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber