Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Eylül 2016 - 15:03 Yorum: 0

Erdem; “17 Eylül 1961 siyasi tarihimizde kara bir leke”

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "17 Eylül 1961 siyasi tarihimizde kara bir lekedir" dedi.

Erdem; “17 Eylül 1961 siyasi tarihimizde kara bir leke”

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "17 Eylül 1961 siyasi tarihimizde kara bir lekedir" dedi.

Demokrasi şehidi merhum Başbakan Adnan Menderes'in 55'inci ölüm yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yapan Mehmet Erdem, "İttihatçı ve darbeci zihniyet ilk defa millet iradesiyle seçilmişleri iktidardan gayri meşru bir yolla, düzmece mahkemelerin verdikleri kararla hemşehrimiz Başbakanımız Adnan Menderes ve Bakan arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı darağacında asarak idam etme suçunu işlediler. Aziz Milletimiz darbelere ve darbecilere karşı, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağını, Millet iradesinin vesayet altına alınamayacağını 15 Temmuz'da göstermiştir.

'Hakikati boğarak susturamazsınız. Bir Menderes gider, Bir Menderes gelir. Halkın vicdanını susturamazsınız. Bu millet kendisine hizmet edeni unutmaz. Ben sussam millet susmaz, vicdan susmaz, hakikat susmaz" diyen Başbakanımız rahmetli Adnan Menderes, arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın şahsında tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Milli irade üstünde vesayet kurmak isteyenleri ise lanetliyorum" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber