Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 22 Ekim 2014 - 16:18 Yorum: 0

Erdemir Vakfına kesilen para cezası

Olağanüstü genel kurulda üyelere Maliye Bakanlığıyla görüşmeler sonucunda vakfa kesilen 129 milyon liralık cezanın 37,5 milyon liraya indirilmesi konusunda bilgi verildi

Erdemir Vakfına kesilen para cezası

ZONGULDAK (AA) - Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ (ERDEMİR) Mensupları Yardımlaşma Sandığı Vakfının olağanüstü genel kurulunda, Maliye Bakanlığıyla görüşmeler sonucunda vakfa kesilen 129 milyon liralık cezanın 37,5 milyon liraya indirilmesi ve ödeme takvimi konusunda üyelere bilgilendirme yapıldı.

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Mücteba Bekcan, Erdemir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurulda, 2008 ve 2009'da Türk bankalarının yurt dışındaki şubelerinden elde ettiği faiz gelirleri dolayısıyla vakıf hakkında iktisadi işletme yaklaşımı oluştuğunu belirterek, anılan gelir üzerinden cezalı kurumlar vergisi tarhiyatı gerçekleştirildiğini, tarhiyatın vergi aslı, cezası ve gecikme faiziyle 129 milyon liraya ulaştığını söyledi. 

"Torba kanun"a  dahil olabilmek için birtakım girişimlerde bulunduklarını anlatan Bekcan, şunları kaydetti:

"Maliye Bakanlığı, bize 17 Ekim için gün verdi. Biz de o gün bakanlığa giderek görüşmelerde bulunduk. Sonunda 37,5 milyon liralık uzlaşmayı kabul ettik ve orada imza altına aldık. Uzlaşma sağlamamış olsaydık, dava açmamız gerekecekti. Dava açıp kaybetseydik, 150-160 milyon lira ödemek zorunda kalabilirdik. Geldiğimiz noktada bu rakamı kabul etmenin vakfımız ve üyelerimiz açısından daha uygun olacağı görüşünde birleştik.  Bu parayı bir ay içinde ödemek için harekete geçtik."

Genel kurul, üyelerin sorularının vakıf yöneticileri tarafından yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber