Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 16 Ekim 2019 - 12:03 Yorum: 0

Erdemli’de 10 hektar kızılçam ormanı yandı

Mersin'in Erdemli ilçesinde dün gece saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Erdemli’de 10 hektar kızılçam ormanı yandı

Mersin'in Erdemli ilçesinde dün gece saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangın kızılçam ve makilik alandan oluşan yaklaşık 10 hektar ormanlık alana zarar verdi.

Erdemli ilçesi Gücüş Mahallesinde dün gece saatlerinde bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Rüzgar dolayısıyla yangın kısa sürede büyüdü.

Yangına Erdemli Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler ile Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi müdahale etti. Söndürme çalışmalarına yaklaşık 100 vatandaşın da destek verdiği yangın sabah saat 04.30 sıralarında kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü merkez şefi Murat Türkoğlu, ihbarla birlikte bütün ekipleri yangına yönlendirdiklerini, ancak yangının rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdüğünü belirtti. Türkoğlu, "Saat 04.30 sıralarında yangını kontrol altına aldık. Soğutma çalışmaları sürüyor. Yangının herhangi bir tehlikesi kalmadı" dedi. Türkoğlu yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için çalışma başlatıldığını da kaydetti.

Öte yandan, Mersin'in Anamur ilçesi Kılıç ve Çatıbükü mahalleleri yakınlarında çıkan yangın ise devam ediyor. Yangının yaklaşık 150 hektar alanda etkili olduğu öğrenildi. Yıldırım düşmesi sonucu çıktığı tahmin edilen yangına 6 helikopterin desteğiyle müdahale ediliyor.

Erdemli’de 10 hektar kızılçam ormanı yandı

Erdemli’de 10 hektar kızılçam ormanı yandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber