Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Yerel 02 Eylül 2016 - 14:45 Yorum: 0

Erdemli’de cami açıldı, Kur’an kursu temeli atıldı

Mersin'in Erdemli ilçesinde Kayacı Mahallesi'nde "Ayyıldız" camisinin açılışı yapıldı, hafızlık merkezi yapılması planlanan Kur'an kursunun temeli...

Erdemli’de cami açıldı, Kur’an kursu temeli atıldı

Mersin'in Erdemli ilçesinde Kayacı Mahallesi'nde "Ayyıldız" camisinin açılışı yapıldı, hafızlık merkezi yapılması planlanan Kur'an kursunun temeli de törenle atıldı.

Cami açılışı ve temel atma töreninde konuşan Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, caminin merhum iş adamı Mithat Topal ve hayırseverler tarafından yaptırıldığını belirterek, "Erdemlili merhum iş adamı Mithat Topal ile bir yıldır tanışıyorduk. Kendisi camiye geliyordu, birlikte sohbet ediyorduk. Bir cami yaptırmayı düşündüğünü söylüyordu. Dediği ile yaptırması da bir oldu. İnsanın vefat edeceği aklına düşermiş. Kendisini elim bir kazada kaybettik. Ama burada bu cami onun eseri olarak kaldı. Kendisine bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Caminin hemen yanı başında temeli atılacak Kur'an kursunun ise 100 kişi kapasiteli olacağını ifade eden Türkmenoğlu, kursun ilçedeki 3. hafızlık merkezi olarak faaliyet göstermesinin planlandığını kaydetti.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'da iş adamı arkadaşı Mithat Topal'ın hayırseverlikte yarışan insanlardan olduğunu belirterek, "Örnek bir insan olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi. İnsanlara yardım etmeyi seven bir toplum adamıydı. Onun ve değerli hayırseverlerin destekleriyle bu eser ortaya çıktı" dedi.

Cami ve Kur'an kursu yaptırma derneği başkanı Fikret Gür ise kendilerine destek olan ve hayırda yarışan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından "Ayyıldız" camisinin açılışı yapılırken, yanı başındaki Kur'an kursunun da temeli dualarla atıldı.

Erdemli’de cami açıldı, Kur’an kursu temeli atıldı

Erdemli’de cami açıldı, Kur’an kursu temeli atıldı

Erdemli’de cami açıldı, Kur’an kursu temeli atıldı

Erdemli’de cami açıldı, Kur’an kursu temeli atıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber