Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Ekim 2016 - 10:18 Yorum: 0

Erdemli’de "Dünya Yürüyüş Günü" etkinliği

Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi "Dünya Yürüyüş Günü" dolayısıyla Kocahasanlı Mahallesi sahil yolunda yürüyüş etkinliği düzenledi.

Erdemli’de 'Dünya Yürüyüş Günü' etkinliği

Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi "Dünya Yürüyüş Günü" dolayısıyla Kocahasanlı Mahallesi sahil yolunda yürüyüş etkinliği düzenledi.

Toplum sağlığı personellerinin katılımıyla Akdeniz Caddesi üzerinde devam eden yürüyüş etkinliğine vatandaşlarda eşlik etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erdemli İlçe Sağlık Müdürü ve aynı zamanda Toplum Sağlığı Merkezi Başkan Vekili Dr. Selim Mirza Loğlaroğlu, "Giderek daha az hareket eden bir yaşam tarzını benimseyen toplumumuzda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon gibi pek çok kronik hastalığın görülme sıklığının arttığını görmekteyiz" dedi.

"Düzenli aktivite fark oluşturur"

Düzenli aktivitenin önemine de dikkat çeken Loğlaroğlu, "Düzenli fiziksel aktivite, çocukların ve gençlerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesinde, istenmeyen kötü alışkanlıklardan kurtulmada, sosyalleşmede, yetişkinlerin çeşitli kronik hastalıklardan korunmasında veya bu hastalıkların tedavisinde, tedavinin desteklenmesinde, yaşlıların aktif bir yaşlılık dönemi geçirmelerinin sağlanmasında bir başka deyişle tüm hayat boyunca yaşam kalitesinin artırılmasında önemli farklar oluşturur" diye konuştu.

Sağlığı korumanın yolunun aktif yaşamdan geçtiğini anlatan Loğlaroğlu, "Fiziksel aktivitenin, her yaşta sağlığa yararlı olduğu unutulmamalıdır. Sağlığımızı korumanın temel şartlarından biri aktif bir yaşam sürmektir. Bu yüzden her gün düzenli olarak bedenimizi aktif bir şekilde kullanmalıyız, fiziksel aktiviteye zaman ayırmalıyız" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber