Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 12 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

Erdemli'de uygulamalı ağaç kesme eğitimi verildi

MERSİN (AA) - Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ağaç kesme ve boylama operatörlüğü kursuna katılan 58 kişiye uygulamalı eğitim verildi.İlçeye bağlı Kayacı Mahallesi'nde...

Erdemli'de uygulamalı ağaç kesme eğitimi verildi

MERSİN (AA) - Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ağaç kesme ve boylama operatörlüğü kursuna katılan 58 kişiye uygulamalı eğitim verildi.

İlçeye bağlı Kayacı Mahallesi'nde düzenlenen eğitimde konuşan Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, eğitim çalışmasının Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü arasındaki 5 yıllık protokol kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti.

Ülkedeki bütün meslek guruplarında bilgi, beceri ve tecrübe gerektiğinin altını çizen Akduman, orman emvali üretim işçiliğinde de ağaçların işaretlenmesinden güvenli bir şekilde kesilmesine, soyulması, budanması ve boylanmasına kadar çok ağır bir süreci gerektirdiğini söyledi.

Bu sürecin çok yoğun bir faaliyet içerdiğini kaydeden Akduman, şöyle devam etti:

"Bu meslek gözlerden uzak yapıldığı için ne derece zor şartlarda yapıldığı da bilinmiyor. Kendi içerisinde de çok büyük risk taşıyor tabi ki. Bu eğitimin en önemli amacı bu işle uğraşanların iş kazası riskini azaltmak, iş güvenliğinin gerektirdiği tedbirleri almak, hem de ekonominin bir parçası olan orman emvali üretiminin standartlar çerçevesinde yapılarak milli ekonomiye daha fazla girdi sağlamaktır. Yine bunun yanında bu işle uğraşanların gelirini arttırmaktır. Burada ağaç nasıl kesilir, nasıl boylanır, nasıl budanır ve işlemeye hazırlanır onu öğretmekteyiz. Buradan aldığınız eğitimlerle hepiniz birer sertifikalı ağaç kesme ve boylama ustası olacaksınız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber