Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Mart 2015 - 11:58 Yorum: 0

Erdemlili çiftçiler fuara katıldı

MERSİN (AA) - Erdemli Ziraat Odası (EZO) üyeleri, Mersin 10. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı.EZO Başkanı Ahmet Öger, fuara Erdemlili çiftçileri götürerek modern tarım makineleri...

Erdemlili çiftçiler fuara katıldı

MERSİN (AA) - Erdemli Ziraat Odası (EZO) üyeleri, Mersin 10. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı.

EZO Başkanı Ahmet Öger, fuara Erdemlili çiftçileri götürerek modern tarım makineleri ve tarımda yeni gelişmeleri yerinde gösterdiklerini söyledi.

Tarım fuarına Erdemli’den bin kişilik çiftçi üyesiyle katılarak ziyarette en büyük rakamı yakaladıklarını belirten Öger, fuarda bölgede yetişen narenciye başta olmak üzere sebze ve meyvelerin de tanıtımını yaptıklarını belirtti.

Bu tür fuarların, çiftçilerin modern tarıma geçmesinde önemli rol oynadığını belirten Öger, şöyle devam etti:

"İmkanlarımız ölçüsünde ülkenin her noktasında açılan tarım fuarlarına üyelerimizi götürüp, bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz. Bilindiği gibi Erdemli ilçemiz, ülkenin limon üretiminin yüzde 65’ini tek başına karşılamaktadır. Bunun yanında domates üretiminde de söz sahibidir. Üreticilerimiz bu tür fuarlara geldiğinde yenilikleri görerek, tarımda uygulamak istediği teknolojiyi takip ediyor. Amacımız, üreticilerimizin teknolojiyi de kullanarak kaliteli ürün elde etmesi."

Fuarı ziyaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da EZO'nun standını ziyaret ederek, fuara en büyük kalabalık çiftçi grubuyla katılmalarından dolayı EZO Başkanı Öger’e teşekkür etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber