Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Ekim 2016 - 12:33 Yorum: 0

Erden Grup, dev yatırımın açılışına hazırlanıyor

Kütahya'nın ve bölgenin parlayan yıldızı olan ve yaptığı dev yatırımlar ile ismini ülke genelinde duyuran Erden Grup, Kütahya-Tavşanlı Karayolu üzerinde...

Erden Grup, dev yatırımın açılışına hazırlanıyor

Kütahya'nın ve bölgenin parlayan yıldızı olan ve yaptığı dev yatırımlar ile ismini ülke genelinde duyuran Erden Grup, Kütahya-Tavşanlı Karayolu üzerinde kurarak faaliyete soktuğu ve bu sayede 500 hanenin elektrik ihtiyacını giderecek kapasitede olan, güneş enerjisi santralinin açılış törenine hazırlanıyor.

50 yıldır Kütahya'da faaliyetlerini sürdüren Erden Grup, Kütahya'dan kazandığı parayla yine Kütahya'ya yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak güneş enerji sistemi projesini hayata geçiren Erden Grup, dev yatırımının resmi açılışı için gün sayıyor. Çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgiler veren Erden Grup A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Necdet Erden, Kütahya ve ülke ekonomisine katma değer sağlayacak yatırımların aralıksız devam edeceğini söyledi. Kütahya'ya yatırım yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Erden Grup Yönetim Kurulu Başkanı Derya Erden Çerkeş, bu yatırımlarının artarak devam edeceğini vurguladı. Çerkeş, 50 yıldır Kütahya'da hizmet vermiş bir firma olduklarını ve Kütahya'dan kazandıkları parayı da hep Kütahya'da değerlendirdiklerini ifade ederek şunları söyledi söyledi: "Kütahya'ya yaptığımız yatırımlar hep tüccarlık babındaydı ama sanayi ve üretim tarzındaki yatırım hem katma değer hem Kütahya'ya bir yatırım, hem Kütahya'da yeni iş alanı, iş sahası oluşturma hem de ülke ekonomisine katkı sağlayan yatırımlardan biri oldu. En son yaptığımız Güneş Enerji Santrali (GES) projemizdir."

"Hallerimiz gerçek oldu"

Çerkeş, "3 yıl önce bizim için bir hayaldi. Yurt dışında gittiğimiz Almanya'da gördüğümüz panellerden etkilendik ve ülkemize ilimize de yapmak istedik. Çünkü ülkemizin şuan baktığınız zaman ihtiyacı olan konulardan biri enerji sektörüdür. Onun yanında yenilenebilir enerjide de doğa ve çevreyle dost artı ülke coğrafyası olarak ışık salınımı ve diğer açılardan baktığımızda da tam Türkiye şartlarına uygun. Hiç kimseye zararı olmayan bir yatırımdı. çalışmalarımızı yaptık ve santralimizi açarak üretime bağladık. Elektrik kurumuna şuanda elektriğimizi veriyoruz. Bu proje ile 500 haneye elektrik üretimi yapmış oluyoruz. Yenilenebilir enerjiyi sadece Güneş Enerji Santrali ile (GES) sınırlamamak lazım. RES var rüzgar enerjisi, JES'i var, biyogaz enerjisi var. Bunun alanları çok, yeter ki biz bir şeyler üretmek için çabalayalım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi olmak üzere bu dönemdeki girişimciye çok büyük destekler verildi. İstikrarın ve güven ortamının olduğu yerlerde girişimler artar projeler yapılır. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz ve üretime başlayarak öncelikle ilimize sonra ülkemize katma değer sağladığını düşündüğümüz bu dev tesisimizin resmi açılış töreni için hazırlıklarımıza başladık. Önümüzdeki ay içinde yapmayı düşündüğümüz açılışımıza bürokratlarımızı, siyasilerimizi, devlet erkanımızı ve devlet büyüklerimizi davet edeceğiz. Yapacağımız bu açılışımız ile yeni yatırımlarımızın ve yeni açılışlarımızın emin adımlarını atmış olacağız. Açılışımız ile ilgili net tarihi önümüzdeki günlerde ilan ederek tüm halkımızı davet edeceğiz" şeklinde konuştu. (EFE)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber