Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 27 Mart 2017 - 16:43 Yorum: 0

Erdoğan Tok’tan o habere dava

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, bir gazetenin kendisiyle ilgili haberine yargı yoluna başvurarak dava açtı.

Erdoğan Tok’tan o habere dava

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, bir gazetenin kendisiyle ilgili haberine yargı yoluna başvurarak dava açtı.

Başkan Erdoğan Tok, haberi yapan gazeteye "Hodri meydan" açıklaması da yaparak, "Eğer elinizde şahsımla ilgili gündeme getirmiş olduğunuz mesnetsiz iddiayı ispatlayacak bir görüntü veya belge var ise emniyet ve savcılık birimlerine gönderin. Bizim alnımız ak, başımız dik" dedi.

Söz konusu gazete Pazar günü yayınladığı bir haberde firari FETÖ'cü Adil Öksüz'ün Samsun'dan yurt dışına kaçırıldığı iddiasına ortaya atmıştı. Gazete yayınlanan aynı haberde İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un da Adil Öksüz'ü evinde sakladığını ve hatta bununla ilgili MOBESE görüntülerinin olduğunu ileri sürmüştü.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Adil Öksüz'ün Samsun'dan yurt dışına kaçırıldığı, Erdoğan Tok'un evinde kaldığı ve bununla ilgili de Erdoğan Tok'un ifadesinin alındığı gibi iddiaları gündeme getiren gazete haberini yaptığı açıklama ile yalanlamıştı. Başsavcılık açıklamasında, "Söz konusu gazetede yer alan "Adil Öksüz'ün Samsun'dan yurt dışına kaçtığı, bu kaçışa Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ile Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un yardım ettikleri, yine Erdoğan Tok'un bu konuda Başsavcılığımızca ifadesinin alındığı, MOBESE görüntülerinin bulunduğu" şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" denilmişti.

Dava açıldı

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, söz konusu haberle ilgili gazete hakkında suç duyurusunda bulundu. Tok'un, ayrıca tazminat davası açmak için harekete geçtiği bildirilirken, gazetenin internet sitesinde yer alan söz konusu haberlere de erişim yasağı konulmasını istediği belirtildi.

Erdoğan Tok yaptığı açıklamada, "Gerekli tüm yasal işlemler tarafımdan başlatılmış olup, aşağılık bu haberi yapanların adalet önünde hesap verecekleri gün elbet çok yakındır" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber