Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 23 Şubat 2022 - 18:28 Yorum: 0

Erdoğan ve Putin, Rusya-Ukrayna krizini görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Donbass Bölgesi'nde yaşanan gelişmeleri telefon görüşmesinde...

Erdoğan ve Putin, Rusya-Ukrayna krizini görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Donbass Bölgesi'nde yaşanan gelişmeleri telefon görüşmesinde ele aldı.

Rusya'nın, Ukrayna'nın Donbass Bölgesi'ndeki Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri'nin bağımsızlıklarını tanımasından sonra diplomatik temaslar devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü. Kremlin Sarayı Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, "Liderler, Rusya'nın Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerini tanımasıyla bağlantılı olarak durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Vladimir Putin, Ukrayna makamlarının Donbass'taki saldırganlığı ve Minsk anlaşmalarına uymayı sistematik olarak reddetmeleri karşısında alınan kararın nesnel gerekliliğini vurguladı" denildi.

Açıklamada, Putin ve Erdoğan'ın, Rusya'nın, ABD ve NATO'ya sunduğu güvenlik garantileri taslağını da ele aldığı aktarılarak, "Bu bağlamda Vladimir Putin, ABD ve NATO'nun Rusya'nın meşru endişelerini ve taleplerinin görmezden gelinmesi nedeniyle duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi" ifadeleri kullanıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber