Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 22 Temmuz 2014 - 13:11 Yorum: 0

Erdoğan'dan Savcı Öz hakkında suç duyurusu

Başbakan Erdoğan, Twitter'daki paylaşımlarıyla kendisine yönelik tehdit, hakaret ve iftira suçlarını işlediği gerekçesiyle Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan'dan Savcı Öz hakkında suç duyurusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Twitter'daki paylaşımlarıyla kendisine yönelik tehdit, hakaret ve iftira suçlarını işlediği gerekçesiyle Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz konusu için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) ayrı ayrı şikayette bulundu.

Avukat Ali Özkaya'nın dilekçelerinde, Öz'ün, 16 Temmuz 2014'te, Twitter'daki hesabından açıkça belirtmese de müvekkili Başbakan Erdoğan'a yönelik bulunduğu anlaşılan tehdit, hakaret ve suç isnat eden paylaşımlarda bulunduğu belirtildi.  

Öz'ün, şikayete konu paylaşımları aktarılan dilekçede, 'Söz konusu açıklamalarla ilgili başka gazete ve internet sitelerinde yer piyasa haberlere bakılınca şikayet edilen savcının müvekkil Sayın Başbakan'ı kastettiği, hedef aldığı açıktır' ifadesi kullanıldı.

Paylaşımlar üzerine basında çıkan haberlerin linkleri verilen dilekçede, Öz'ün, açıklamalarıyla Erdoğan'ın maddi ve manevi bütünlüğünü hedef alarak şahsiyet haklarına saldırdığı, eleştiri ve anlatım özgürlüğü sınırlarını aşarak iftira, hakaret ve tehdit muhteviyatlı açıklamalarda bulunduğu kaydedildi.

'Kabul edilemez'

Erdoğan'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Dönem Cumhurbaşkanı adayı olması üzerine, Öz'ün de arasında bulunduğu bazı kesimlerin kendisini yıpratmaya yönelik davranış ve eylemlerini artırdıkları bildirilen dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

'Türkiye Cumhuriyeti savcısı olan bir bireyin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı konusu için açıkça bir biçimde tehdit muhteviyatlı açıklamalarda bulunması hiç bir biçimde kabul edilemez. Ülkenin Başbakanı konusu için bu biçimde hakaret, tehdit ve suç isnadı içeren sözler sarf ediyor olması, şüphelinin bağımsız, tarafsız ve yasa devletine inanan bir iş mensubu olmadığını göstermektedir. İfade özgürlüğü ve eleştiri hakkı hiç bir süre için uluslararası metinlerle, anayasayla ve yasalarla güvence altına alınan, şahısların onur ve haysiyetinin ihlali vasıtası şekilde kullanılamaz.'

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede, Öz hakkında tehdit, hakaret ve iftira suçlarından halk davası açılması, HSYK'ya verilen dilekçede ise 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu gereğince konusu için soruşturma yapılarak, cezalandırılması istendi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber